Noaptea Institutelor Culturale, la a 8-a ediție

Pe 20 iunie de la ora 16:00 până târziu în noapte bucureștenii sunt așteptați la încă o noapte albă, de data aceasta axată pe evenimente culturale. Centrele și Institutele culturale europene din Capitală membre ale Clusterului EUNIC, împreună cu partenerii lor au pregătit experințe inedite și diferite: de la proiecții, concerte, ateliere de creații până la concursuri, expoziții și lecturi.

posterNIC1La British Council se celebrează 450 de ani de la nașterea lui William Shakespare și cu această ocazie vor fi proiectate cele mai recente adaptări cinematografice după piesele scriitorului englez.

Centrul Ceh și Forumul Cultural Austriac vă așteaptă cu ateliere și intervenții artistice: o instalație cu lămpi cehoslovace, statui vii, videoproiecții live, dulciuri din Austria și multe altele.

Forumul Cultural Austriac aduce în clădirea Centrul Ceh o experiență senzorială pe întuneric: o lectură interactivă, urmată de o degustare culinară surpriză.

La Centrul Ceh va avea loc un experiment inedit: artistul vizual Alexandru Patatics și colaboratorii săi români vor face un montaj cu transmisiuni în direct de la celelalte institute.

Tot aici sunt aștepți și cei care vor să afle cum să facă un ciocan dintr-un telefon vechi.

La Institutul Cervantes noaptea debutează cu un concert de muzică spaniolă și latinoamericană, urmat de proiecția filmului „Los Muertos Van de prisa”. Vor mai avea loc un recital de chitară a lui Maxim Belciug, dar și o selecție de scurtmetraje din ediția 2012 a festivalului „Madrid en corto”.

Institutul Cultural Român împreună cu Fundația Culturală Greacă au pregătit atelierul pentru copii „Eu sunt creativ” și dansuri specifice grecești. În grădina ICR se va desfășura proiectul „Chill Pill” care este un amestec de poezie, muzică experimentală și intervenții vizuale. Vizitatorii se vor întâlni și cu cele mai noi scurtmetraje românești care au fost prezentate la Festivalul de la Cannes sub titlul „Romanian Short Waves”.

Institutul Francez din București și Delegația Valonia-Bruxelles îi vor surprinde pe cei care le trec pragul cu un concert de muzică de cameră, cu un spectacol lectură, dar și cu un concert al cvartetului Allegria acompaniat de pianista Silvia Neamțu. Pe terasa Institutului francez se schimbă registrul: de la jazz din Valonia- Bruxelles până la un concert de cântece franțuzești și DJ set cu muzică electronică.

Institutul Italian de Cultură își propune în program un concert de jazz în grădină, rularea filmului „Pazze di me” și o lecție de bucătărie la miezul nopții.

Institutul Polonez și Goethe Institut au de arătat concert cvartetului Wacław Zimpel. Iar la Spațiul Public European se desfășoară un concurs, un concert și două proiecții de filme: „La Grande Bellezza”, „Le Havre”.

Intrarea este gratuită pe toată durata evenimentului.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.