EVENIMENTE
Noi oportunitati de finantare pentru inovare sociala si economica – Salonul Regional al Bazinului Marii Negre si Regiunii Dunarii
Published
14 years agoon
By
REDACTIAFundatia EUROLINK-Casa Europei organizeaza prima editie a Salonului Regional de initiative, proiecte si retele “Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru inovare sociala si economica” care va avea loc la Bucuresti, in perioada 19-21 mai 2011. Acest eveniment se va desfasura cu ocazia Zilei Maritime Europene 2011, sub egida Uniunii Europene si cu amabilul sprijin alPresedintiei Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), detinuta in prezent de Romania.
Cele trei ateliere practice sunt menite sa promoveze punerea in aplicare prin noi proiecte si parteneriate a Politicii Maritime Integrate a Uniunii Europene, Sinergia Marii Negre si Parteneriatul de Mediu la Marea Neagra, in conjunctie cu Strategia UE pentru Regiunea Dunarii:
Workshop 1. “Politici si initiative pro-inovare social-economica”
Workshop 2. “Dezvoltare durabila prin cooperare regionala efectiva”
Workshop 3. ” Dileme, provocari si perspective ale protectiei mediului in Bazinul Marii Negre”
Sunteti, de asemenea, invitati sa participati la Expozitia Speciala deschisa pentru companii, organizatii si retele regionale, prezentarile publice,Business Matching Point si la Competitia trans-frontaliera intre cele mai inovatoare idei, initiative, proiecte si retele, care urmeaza sa fie organizata. Participantii din strainatate vor fi invitati, in ultima zi, sa participe la un tur al obiectivelor culturale, stiintifice, istorice ale Capitalei Romaniei.
Sunt bineveniti participanti din din toate tarile dunarene si din Bazinul Marii Negre, din urmatoarele domenii de expertiza:
-retele regionale si parteneriate (public-privat, organizatii transfrontaliere si proiecte, grupuri si institutii academice inter-disciplinare);
-agentii de consultanta si asociatii profesionale;
-alte grupuri de interese de afaceri, camere nationale si bilaterale de comert;
reprezentante diplomatice din Romania si birourile lor comerciale;
-jurnalisti;
-lideri ai sectorului ONG.
Lista previzionala a membrilor Consortiului Organizatoric include: Camera Deputatilor – Parlamentul Romaniei; Ministerul Afacerilor Externe; Departamentul Schengen – Ministerul Administratiei si Internelor, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013; Camera de Comert si Industrie a Romaniei; Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”; Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica al Academiei Romane; Fundatia Universitara a Marii Neagre; Asociatia Consultantilor Romani pentru Accesarea Fondurilor Europene; Asociatia pentru Stiinte Alternative; Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene.
Informatii detaliate, inclusiv agenda si lista invitatilor, sunt disponibile pe pagina web a Salonului Regional la www.houseofeurope.ro. Va rugam sa diseminati acest anunt in cadrul retelei Dvs. de parteneri. Pentru orice intrebari suplimentare sau comentarii cu privire la eveniment, va rugam sa ne contactati: eurolink@b.astral.ro; telefon / fax: (+4021) 2304997.
In numele Consortiului Organizatoric,
Fundatia EUROLINK-Casa Europei
You may like
Lazăr Comănescu și-a început mandatul de secretar general al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, marcând o premieră pentru România
Fostul ministru de externe Lazăr Comănescu, numit secretar general al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră
Camera de Comerț și Industrie a României subliniază importanța transportului și conectivității pentru dezvoltarea parteneriatelor economice dintre țările OCEMN
Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția introdusă de România privind cooperarea dintre ONU și OCEMN
Macedonia de Nord a aderat la Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră, prezidată în acest an de România
Ministrul Bogdan Aurescu a prezidat reuniunea statelor OCEMN: România, angajată activ în stimularea cooperării regionale în regiunea extinsă a Mării Negre
EVENIMENTE
Nicușor Dan este laureatul Premiului ICDE România Europeană 2024
Published
2 days agoon
December 4, 2024Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este cel de-al șaselea laureat al Premiului ICDE România Europeană, acordat anual de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană din Cluj-Napoca.
Acesta se alătură unei galerii de personalități și organizații prestigioase din România și Republica Moldova, precum Excelența Sa Maia Sandu, Asociația Dăruiește Viață, doamna Laura Codruța Kövesi, doamna Emilia Șercan și Asociația VeDem Just, care au avut o contribuție decisivă la promovarea valorilor europene și la consolidarea democrației în societatea românească.
“Premiul acordat în acest an recunoaște și recompensează, printre altele, verticalitatea, perseverența, echilibrul, înțelepciunea și hotărârea de care a dat dovadă domnul Nicușor Dan în lunga sa activitate civică și politică. Credem că domnia sa întruchipează modelul de om politic european autentic, aflat mereu în slujba cetățenilor pe care-i reprezintă”, a transmis ICDE într-un comunicat.
Ceremonia de decernare a Premiului România Europeană va avea loc la Cluj, vineri, 6 decembrie 2024, începând cu ora 14.30, în sala Robert Schuman a Facultății de Studii Europene, în cadrul unei conferințe organizate de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Centrul EUXGLOB al aceleiași facultăți și cu ICDE.
EVENIMENTE
Colegiul Medicilor Stomatologi din București va marca 20 de ani de la înființare, într-un eveniment aniversar de amploare, intitulat CMSB 2.0
Published
2 weeks agoon
November 21, 2024By
REDACTIAColegiul Medicilor Stomatologi din București (CMSB) va marca 20 de ani de la înființare, într-un eveniment aniversar de amploare, intitulat CMSB 2.0. Celebrarea va avea loc la data de 29 noiembrie 2024 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și va reuni personalități marcante din domeniul stomatologiei din România și din străinătate.
Evenimentul va debuta cu o sesiune educațională de excepție, programată între orele 9:00 și 18:00, unde participanții vor avea ocazia să descopere cele mai noi tendințe și inovații din domeniul stomatologiei, să interacționeze cu experți de renume și să-și consolideze cunoștințele profesionale.
La finalul zilei, aniversarea va continua cu un moment festiv, dedicat consolidării relațiilor profesionale și celebrării celor două decenii de activitate ale CMSB, organizație care a avut un impact semnificativ în promovarea sănătății orale și a excelenței în practica stomatologică.
Vă invităm să fiți alături de CMSB la această celebrare istorică, să creați noi conexiuni profesionale și să contribuiți la dezvoltarea comunității stomatologice din București.
Pentru detalii suplimentare și înscrieri, vă rugăm să accesați https://evenimentecmsb.ro/
EVENIMENTE
CaleaEuropeană.ro, partenerul media al primei ediții „Moldova Security Forum”. Redactorul-șef Robert Lupițu va modera primul panel, intitulat „NATO at 75. Evolving Partnerships for peace and security”
Published
3 weeks agoon
November 18, 2024By
REDACTIABiroul Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova, Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova și Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează prima ediție a Moldova Security Forum (MSF), în perioada 19 – 20 noiembrie, la Chișinău. CaleaEuropeană.ro este partenerul media al forumului ce oferă o platformă unică pentru dezbateri la nivel înalt privind politicile de securitate, parteneriatele UE și NATO și viitorul rezilienței în Republica Moldova și în afara acesteia.
Robert Lupițu, redactorul-șef al CaleaEuropeană.ro, va modera primul panel al forumului, intitulat „NATO at 75. Evolving Partnerships for peace and security”, care se va bucura de participarea ministrului apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a asistentului secretarului general al NATO pentru inovare și securitate cibernetică, Jean-Charles Ellermann-Kingombe, a fostului purtător de cuvânt al Alianței, Oana Lungescu, și a analistului Anatol Țăranu. Reflectând asupra călătoriei de 75 de ani a NATO ca cea mai de succes și mai puternică Alianță din istorie, această sesiune va aborda importanța securității cooperative într-un peisaj global în schimbare și viitorul parteneriatului de lungă durată dintre NATO și R. Moldova.
Deschiderea Forumului va avea loc marți, 19 noiembrie 2024, ora 9:30, în incinta Hotelului „Radisson Blu Leogrand”, str. Mitropolit Varlaam 77, or. Chișinău.
Moldova Security Forum este un eveniment de anvergură dedicat abordării celor mai mari provocări de securitate națională și regională, cu un accent special pe amenințările hibride, dezinformare, amenințările cibernetice și ascensiunea inteligenței artificiale. Forumul va reuni oficiali de rang înalt, politicieni academicieni, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și experți din diverse domenii, pentru a facilita dialogul și colaborarea.
Principalele subiecte ale forumului
Ziua 1
- Viziunea de securitate a Moldovei și stabilitatea regională;
- Rolul UE ca actor de securitate în regiunea Mării Negre. Modul în care parteneriatele europene consolidează reziliența regională;
- Parteneriatele NATO pentru pace și securitate – Reflectând asupra parteneriatelor pentru pace și securitate;
- Stabilitatea strategică în regiunea Mării Negre.
Ziua 2
- Agenda privind femeile, pacea și securitatea. Consolidarea rolurilor de gen în prevenirea conflictelor și consolidarea păcii;
- Reziliența democratică în următorii ani electorali. Provocări și oportunități pentru menținerea unor sisteme democratice puternice și reziliente în timpul următoarelor cicluri electorale;
- Contracararea dezinformării și consolidarea rezilienței societății. Confruntarea cu amenințările manipulării online, FIMI și rolul tehnologiei în evoluție;
- Gestionarea crizelor ca element-cheie pentru consolidarea rezilienței. Cum pot fi concepute, consolidate și optimizate cadrele instituționale pentru a răspunde rapid și eficient la diverse situații de urgență, inclusiv dezastre naturale, amenințări la adresa sănătății publice sau crize politice;
- Frontierele securității cibernetice: Navigarea în revoluția IA pentru securitatea națională;
- Criza climatică și nevoia de tranziție ecologică: modul de adaptare.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Partidul Socialiștilor Europeni, după anularea alegerilor prezidențiale de către CCR: România are nevoie de stabilitate politică și de un guvern pro-european
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, salută decizia Curții Constituționale de anulare a procesului electoral privind alegerea președintelui României
PNL cere respectarea deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, pe fondul acuzațiilor de ingerință: PNL rămâne un partid de partea legii, care susține stabilitatea țării
Nicolae Ciucă face apel la unitate și maturitate după decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale: Interesul țării și apărarea democrației, pe primul plan
Sebastian Burduja: Decizia CCR, ”singura posibilă, în fața unei agresiuni externe brutale și evidente”
Contrele UE-Budapesta continuă. Viktor Orban: ”Noi suntem noua opoziție față de Bruxelles”
Elena Lasconi critică decizia CCR de anulare a alegerilor, reafirmându-și angajamentul de a ajunge președinte: Voi lupta pentru români și democrația noastră
Comisia Europeană solicită TikTok să se alinieze prevederilor electorale ale regulamentului privind serviciile digitale și să remedieze urgent politicile de moderare a conținutului în lumina alegerilor din România
UE și Mercosur au încheiat acordul de liber schimb, la peste 20 de ani de la începerea negocierilor. Ursula von der Leyen: Acest acord va funcționa pentru oameni și întreprinderi
Marcel Ciolacu după decizia CCR de anulare a scrutinului prezidențial: Rezultatul votului românilor a fost denaturat flagrant, în urma intervenției Rusiei. Alegerile trebuie reluate
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- U.E.1 week ago
Eurobarometru: 56% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, iar 68% se simt atașați de Europa. 61% dintre români au încredere în NATO
- POLITICĂ4 days ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI2 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- NATO1 week ago
În contextul electoral actual, Asociația Română pentru Clubul de la Roma își reafirmă angajamentul ferm pentru valorile euroatlantice
- NATO2 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității