Connect with us

Emisiuni

Noii europarlamentari isi incep munca. Ce au de facut?

Published

on

Cei 736 de deputaţi europeni aleşi săptămâna trecută se vor reuni la Strasbourg între 14-16 iulie, în cadrul sesiunii constitutive a Parlamentului European, informeaza site-ul PE. Noul mandat parlamentar va începe cu alegerea unui nou preşedinte şi a unor noi vicepreşedinţi. Urmeaza votarea noului Presedinte al Comisiei, José Manuel Barroso, care s-a aratat dispus sa candideze pentru un nou mandat de cinci ani.

Rezultatele alegerilor prezic schimbări politice înaintea reluării activităţii Parlamentului, care va trebui să abordeze, printre altele, reglementarea pieţelor financiare şi combaterea schimbărilor climatice.

Noii deputaţi europeni îşi vor începe activitatea de la mijlocul lunii iunie, la Bruxelles, unde se vor reuni în cadrul grupurilor politice, pentru a pregăti sesiunea de la Strasbourg. Înainte de aceasta, vor avea loc multe negocieri, deoarece în urma alegerilor mulţi deputaţi au rămas în afara grupurilor. 

Noul Parlament se va reuni în plen la Strasbourg între 14 şi 16 iulie în cadrul sesiunii constitutive. Noii aleşi îşi vor prelua mandatul oficial în deschiderea sesiunii, în urma transmiterii numelor lor către Parlamentul European de către autorităţile naţionale competente. 

În sesiunea inaugurală vor fi aleşi preşedintele Parlamentului European, 14 vicepreşedinţi şi şase chestori, care împreună formează Biroul – organul de reglementare al Parlamentului, care stabileşte proiectul preliminar de estimare bugetară şi decide cu privire la toate chestiunile administrative, de personal şi de organizare. 

Aprobarea unui nou preşedinte al Comisiei este o altă sarcină importantă a Parlamentului European în cadrul perioadei de sesiune din iulie. Şefii de state şi de guverne au sarcina de a numi un candidat la Consiliul European din 18-19 iunie. Preşedintele actual, José Manuel Barroso, intenţionează să candideze pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea executivului european. Parlamentul European are rolul de a aproba – sau respinge – candidatul propus de Consiliul European. 

Mai târziu, în toamnă, deputaţii europeni vor examina comisarii desemnaţi în audieri organizate în cadrul comisiilor parlamentare competente. În urma unei schimbări în regulamentul Parlamentului European, preşedintele Hans-Gert Pöttering, care tocmai şi-a încheiat mandatul, ar putea prezida şedinţa de deschidere a sesiunii în locul celui mai vârstnic deputat. Comisiile Parlamentului European se vor reuni pentru prima dată în noul mandat începând cu 20 iulie.

 

 

REF. : 20090608STO56949

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Judecatoria Sectorului 1:Europarlamentarul ales Gigi Becali nu poate merge la serviciu « caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Emisiunea Calea Europeana

Ce inseamna in Romania Justitia independenta ceruta de Bruxelles?

Published

on

 

calea

Reprezentantii PSD, PNL si PDL comenteaza la TVR1, pe Calea Europeana, vineri seara, de la 18.50, ultimul raport pe Justitie al Comisiei Europene. Ce inseamna Justitia independenta ceruta de Bruxelles si cat de bine sta Romania la acest capitol aflati de la europarlamentarul PNL Renate Weber, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, PSD si vice-presedintele PDL, Sulfina Barbu.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu acuza de partizanat Comisia Europeana in evaluarea politica din ultimul raport MCV. In plus, europarlamentarul a declarat ca are o viziune mai critica decat a Comisiei asupra functionarii Justitiei, iar in privinta masurilor de integritate, ca prioritare ar trebui sa fie contractele incheiate in regim de incompatibilitate si nu incompatibilitatile in sine. Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat sansele Romaniei de a convinge statele membre sa permita aderarea Romaniei la Schengen, aratand ca “e greu cand seara Presedintele Romaniei spune ca suntem cu un picior in prapastie si a doua zi ii spune Presedintelui Consiliului European ca suntem buni de primit in Schengen”. La randul sau, vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu a evidentiat aprecierile Comisiei asupra functionarii DNA, ANI, CCR sau ICCJ, punand accent pe problemele semnalate in zona politica.

Continue Reading

concurs

CONCURS CALEA EUROPEANA

Published

on

 

capsuniTransmite intrebarea ta invitatilor emisiunii Calea Europeana de vineri, 17 ianurie si poti castiga un premiu oferit de 4culori, constand intr-un pachet promotional caleaeuropeana.ro, care include si un stick de memorie de mare capacitate. Cea mai buna intrebare, care poate fi adresata pana vineri, 17 ianuarie, ora 10, pe pagina de facbook Calea Europeana, va primi raspuns de la invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Dan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Mai multe detalii aici.

Continue Reading

ALEGERI 2014

Cum pot romanii sa munceasca in Europa? Afla tot ce trebuie sa stii pe TVR1, vineri seara, la Calea Europeana

Published

on

muncitoriDan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii iti vor spune ce drepturi ai si cum poti sa ai un job in UE.

Emisiunea este difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

După şapte ani de la intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, restricţiile pe piaţa muncii în statele membre, pentru cetăţenii celor două ţări, au fost, în sfârşit, eliminate, chiar în prima zi a acestui an. Vestea bună pentru români şi bulgari a stârnit, totuşi, şi reacţii negative. Britanicii, în special, exceptând mediul de afaceri care vede cu ochi buni această nouă masă de forţă de muncă, sunt în mare parte ostili ridicării restricţiilor.

Dan Cărbunaru aduce la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 din toamna 2013. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

Continue Reading

Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending