Connect with us

ROMÂNIA

Norvegia ar putea organiza un referendum pe imigratie, dupa modelul Elvetiei

Published

on

departures airportLa cateva zile dupa ce Elvetia a votat sa limiteze imigratia din Uniunea Europeana, dreapta populista din Norvegia a anunta marti ca cere un referendum similar.

“Nu as accepta un sistem cu cote de imigratie precum cel votat in Elvetia”, a spus Mazyar Keshvari, responsabil pentru problemele imigratiei in Partidul Progresului, partidul din cadrul coalitiei de guvernare care isi doreste o politica mai restrictiva privind imigratia, scrie Zee News, potrivit Ziare.com.

“In schimb, ideea unui referendum este interesanta si Norvegia ar trebui sa organizeze si ea un referendum pe imigratie. Sunt absolut sigur ca majoritatea cetatenilor ar vrea sa o restrictioneze”, a adaugat Keshvari.

Norvegia nu este membru al Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economica Europeana si zona Schengen, doua mecanisme prin care este permisa circulatia libera a cetatenilor.

Un acord de restrictionare a imigratiei in aceasta tara scandinava bogata in petrol, unde referendumurile sunt mult mai rare decat in Elvetia, ar cere insa sprijinul altor partide.

Duminica, 50,3% dintre cetatenii elvetieni au votat pentru schimbarea unei decizii care dadea drepturi egale cetatenilor din Uniunea Europeana pe piata muncii din Elvetia.

Comisia Europeana a reactionat cu duritate, spunand ca astfel vor fi taiate legaturile Uniunii Europene cu Elvetia. De cativa ani, imigratia este o tema sensibila pentru multe tari din UE.

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Ministrul Justiţiei din Norvegia: Nu organizăm referendum pe tema limitării imigraţiei | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Ludovic Orban: Președinția română a Consiliului UE și reprezentanții PSD în Parlamentul European au trădat interesele consumatorilor români în lupta împotriva dublului standard

Published

on

@TNL/ Facebook
Preşedintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat, joi, la Craiova, că reprezentanţii PSD i-au trădat pe consumatorii români  și i-au mințit pe aceștia că au obținut cele mai bune rezultate pentru protejarea intereselor lor în timp ce au permis perpetuarea dublului standard la produsele care se vând în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro
Liderul liberalilor din România a declarat că eurodeputații din formațiunea sa politică au votat împotriva directivei de combatere a dublului standard la produsele comercializate în UE deoarece aceasta nu proteajeză pe deplin interesele consumatorilor, blamând Președinția Consiliului UE, la nivel ministerial, pentru aprobarea acestor scăpări. 
,,În Parlamentul European, a fost în dezbatere directiva de combatere a dublului standard, privitor la produsele care se vând în Uniunea Europeană. Partidul Național Liberal a votat împotriva acestei directive și considerăm că Guvernul României, reprezentat în cadrul negocierilor tripartite la nivelul Consiliului Uniunii Europene – stiți foarte bine că România deține președinția Consiliului Uniunii Europene – la nivelul negocierilor tripartite, Consiliul Uniunii Europene, care pe această directivă trebuia condus de ministrul Bădălău, cel care s-a făcut de râs la audierile din Comisia din Parlamentul European, practic, a trădat interesele consumatorilor români, permițând adoptarea unui text în cadrul acestei directive, care permite perpetuarea dublului standard, lăsând portiță legală pentru producătorii care utilizează acest dublu standard, adică folosesc produse de calitate inferioară sub aceeași marcă pe piețele din Europa, care au putere de cumpărare mai mică”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a punctat faptul că eurodeputații liberali au sancționat practică neloială a introducerii pe piața din estul UE a unor produse de calitate inferioară, dar reprezentanții Consiliului și eurodeputații puterii de la București prezenți în Parlamentul European nu au făcut nimic în acest sens.

,,Punctul nostru de vedere a fost clar, că trebuie interzisă această practică, că această practică este neloială și că trebuie sancționată drastic. La negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene, repet, condus de către ministrul Bădălău, care oricum habar nu are pe ce lume se află, cred că nici nu știe că s-a adoptat această directivă. Textul care a fost aprobat lasă în anumite situații din motive obiective (..), lasă portiță pentru menținerea dublului standard, adică nu numai că nu s-au bătut reprezentanții PSD la nivelul Uniunii Europene să combată această practică și, în timp ce acasă îi mint pe români că ei se bat pentru combaterea dublului standard, ei de fapt, au permis dublul standard”, precizează șeful PNL.
Pe de altă parte, surse europene au declarat pentru CaleaEuropeană că experții din partea Consiliului UE au făcut tot ce au putut în cadrul negocierilor pentru a asigura cele mai bune standarde de calitate și aplicarea egală a acestora pentru produsele consumate de toți cetățenii UE, indiferent de statul membru în care s-ar afla. De altfel, aceleași surse au punctat faptul că, fără implicarea îndeaproape a Președinției române a Consiliului UE, forma directivei ar fi fost și mai puțin favorabilă luptei împotriva dublului standard la alimente. 

Continue Reading

ROMÂNIA

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Președintelui României propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului pentru cele trei portofolii: justiție, fonduri europene și români de pretutindeni

Published

on

Foto: Guvernul României

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri  pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, potrivit comunicatului oficial.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

 

Continue Reading

ROMÂNIA

Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România reacționează la amenințările primite de jurnalista Emilia Șercan: Invităm autoritățile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene

Published

on

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a reacționat la amenințările primite de jurnalista Emilia Șercan, invitând autoritățile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei.

”Am luat la cunoștință cu îngrijorare de postarea jurnalistei Emilia Sercan, privind amenințări primite, legate de activitatea sa de jurnalist. O presă liberă și independentă este vitală pentru funcționarea democrației, a statului de drept și pentru respectarea drepturilor fundamentale. Invităm autoritățile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene și sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale”, a scris Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe pagina sa de Facebook.

VIDEO

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele sale privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending