Noua Republică : Performanţa economică a Germaniei nu trebuie pedepsită

noua republicaNoua Republică consideră investigația demarată recent de Comisia Europeană împotriva Germaniei din cauza excedentului său comercial excesiv total nepotrivită şi menită să dea un semnal negativ privind concurenţa liberă pe piaţa unică europeană, arată partidul pe site-ul său:

“Considerăm că performanţa economică a Germaniei se datorează în primul rând competitivităţii sale externe promovată de libertatea economică ridicată de care s-au bucurat întreprinzătorii germani în ultimele decenii. Dezvoltarea Germaniei nu s-a realizat în detrimentul partenerilor europeni şi, în consecinţă, nu există nicio datorie a Germaniei de a contribui la o iluzorie creştere economică a partenerilor săi comerciali prin creşterea artificială a exporturilor lor către bogata Germanie.

Eventualele acţiuni ale guvernului german de limitare a excedentului comercial, încurajate de Comisia Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, ar presupune o ingerinţă nepermisă în funcționarea economiei germane, indiferent dacă au în vedere scăderea exporturilor sau creşterea importurilor sale.

Susţinem amendarea legislației europene privind guvernanţa economică – aşa numitul six-pack– în sensul eliminării Procedurii Dezechilibrului Macroeconomic.

Legislația europeană nu trebuie folosită pentru a obliga ţările performante să transfere o parte din beneficiile lor obţinute din comerţul intracomunitar şi internaţional către economiile mai puţin competitive extern. Coordonarea macroeconomică între ţările UE nu trebuie să vizeze o penalizare a celor mai performate ţări. Comerţul liber trebuie să fie obiectivul atât în interiorul UE cât şi în relaţia UE cu restul lumii.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.