Noul secretar american de stat, turneu în Asia pentru a discuta despre ultimele agresiuni ale Coreei de Nord

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua săptămâna viitoare prima sa vizită în Asia, urmărind în întâlnirile din Japonia, Coreea de Sud și China ajungerea la o „nouă abordare comună” cu privire la Coreea de Nord, dar și reducerea tensiunilor cu Beijingul legate de desfășurarea în zonă a unui scut antirachetă, notează Agerpres.

Vizita lui Tillerson va fi întreprinsă între 15 și 19 martie. „În fiecare dintre aceste țări, secretarul de stat Tillerson se va întâlni cu înalți responsabili guvernamentali pentru a discuta teme bilaterale și multilaterale, inclusiv coordonarea strategică pentru a înfrunta creșterea amenințării nucleare și cu rachete, venită din partea Coreei de Nord”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

El a precizat că Tillerson va discuta, în cadrul celor trei etape ale turneului, despre o posibilă „nouă abordare comună”, cu „noi inițiative”.

„Vrem să implementăm sancțiunile (existente pentru Coreea de Nord) în forma cea mai vastă posibil, dar de asemenea examinăm noi opțiuni”, a mai declarat Mark Toner.

În luna februarie Casa Albă anunța posibilitatea unei intervenții militare în statul nord coreean în vederea punerii capăt amenințării nucleare. Secretarul american al apărării a avertizat Coreea de Nord că în eventualitatea în care aceasta va folosi armele nucleare, SUA vor răspunde „în mod eficient și copleșitor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.