Noul secretar de stat american va efectua o vizită în Mexic pentru îmbunătățirea relațiilor diplomatice dintre cele două state

Rex Tillerson, noul secretar american de stat, va efectua o vizită în Mexic  „săptămânile viitoare”, potrivit declarațiilor omologului său mexican, Luis Videgaray, în urma întrevederii dintre cei doi oficiali în Washington, transmite AFP, citat de Agerpres.

FOTO: en.wikipedia.org

Șeful diplomației mexicane a salutat o „bună primă reuniune (…) cordială (…) respectuoasă și (…) constructivă” cu dl.Tillerson, la Departamentul de Stat, anunțând că ministrul american va merge „în Mexic în următoarele săptămâni”

Cei doi interlocutori au evocat „măsurile privind imigrația”, „amenințările comune” ambelor țări și faptul că „cetățenii mexicani trebuie să fie tratați cu un respect absolut”.

SUA și Mexicul, state vecine, traversează cea mai gravă criză diplomatică bilaterală din ultimele decenii după ce președintele Donald Trump a anunțat construcția zidului pentru ca cetățenii mexicani să nu mai poată traversa ilegal granița spre SUA. Mexicul este de părere că granițele sunt foarte bine păzite și că temerile lui Trump sunt neîntemeiate. Mai mult, președintele american a declarat că va determina vecinul său sudic să plătească pentru acesta.

Președintele mexican, Enrique Pena Nieto, și-a anulat vizita la Washington, prevăzută pentru 31 ianuarie, pentru a protesta față de insistența cu care omologul american, Donald Trump, dorește ca Mexicul să finanțeze construcția unui zid la frontieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.