O bancă elveţiană a blocat la cererea Greciei fonduri de 160 milioane euro ale unui afacerist elen

O bancă din Elveţia a blocat la cererea Greciei fonduri de 160 de milioane de euro aparţinând unui om de afaceri elen, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei de credit, potrivit Mediafax.ro.

“Aceşti bani au fost blocaţi la cererea autorităţilor elene”, a spus reprezentantul băncii, confirmând informaţiile apărute vineri în publicaţia germană Suddeutsche Zeitung.

Grecia are la dispoziţie 90 de zile pentru a transmite o solicitare oficială pentru asistenţă judiciară din partea Elveţiei, în acest dosar.

Purtătorul de cuvânt al băncii a arătat că până la primirea unei solicitări oficiale din partea Greciei de către autorităţile de la Berna, numele instituţiei de credit nu poate fi făcut public, dar a precizat că este vorba despre trei conturi, blocate miercuri, pe o perioadă de 90 de zile.

Suddeutsche Zeitung şi publicaţia elveţiană Handelszeitung au relatat că fondurile blocate aparţin omului de afaceri grec Lavrentis Lavrediadis, care şi-a construit averea în industria chimică.

Omul de afaceri a devenit ulterior preşedintele consiliului de administraţie şi acţionar principal al băncii private Proton, care face obiectul unei investigaţii judiciare în Grecia din ianuarie anul trecut şi a fost salvată de la faliment de statul elen în octombrie 2011.

Lavrediadis a fost desemnat la un moment dat “omul de afaceri al anului” în Grecia, iar asociaţii săi au scos din ţară, în ultimii ani, 700 de milioane de euro.

Mai multe informatii despre subiect, aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  manlifestyle.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.