O fregată rusească cu baza în Crimeea a efectuat în premieră exerciții cu rachete de croazieră ”Kalibr” în Marea Neagră

Fregata “Amiral Grigorovici” din cadrul Flotei Rusiei cu baza în Crimeea a efectuat joi, în premieră, un exerciţiu de lansare a unei rachete de croazieră “Kalibr” în Marea Neagră, a anunţat şeful Departamentului pentru relaţia cu mass-media a Flotei ruse din Marea Neagră, Aleksei Ruliov, citat de agenţiile de presă RIA Novosti şi TASS, informează Agerpres.

“În conformitate cu planul de pregătire de luptă, fregata Amiral Grigorovici a organizat un exerciţiu de tragere cu rachetă Kalibr asupra unei ţinte de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră”, menţionează responsabilul citat.

FOTO: Russian Ministry of Defence

Acesta a fost primul exerciţiu de tragere efectuat de la bordul unei nave de suprafaţă a Flotei Marii Negre, folosind sistemul de precizie Kalibr, ca parte a planului de pregătire de luptă.

“Racheta a lovit cu succes ţinta care reprezenta o nava inamică aflata la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (80 de kilometri)”, a precizat sursa citată.

Din motive de securitate, zona din mare unde au avut loc tragerile cu rachetă a fost închisă pentru navigaţie. Poligonul naval a fost securizat de 11 nave de război şi auxiliare, precum şi de aviaţia din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Rachetele Kalibr au fost folosite de Rusia în multiple ocazii pentru a ataca țintele grupării Stat Islamic în Siria. Rachete de croazieră de tipul ”Kalibr” sunt similare rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.