O nouă întrevedere între liderii coreeni în zona demilitarizată

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in s-au întâlnit din nou la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, relatează BBC News.

Sursă foto: www.mofa.go.kr

Este a doua întâlnire din ultimele două luni între Moon Jae-in şi Kim Jong-un. Potrivit preşedinţiei sud-coreene, cei doi lideri s-au întâlnit pentru un schimb de opinii şi pentru a deschide calea desfăşurării summitului Coreea de Nord-Statele Unite.

Pe 27 aprilie a avut loc cel mai important summit intercoreean, cel în care Kim Jong-un  a devenit primul lider nord-coreean care a ajuns în Coreea de Sud după ce a trecut linia de demarcație militară care separă cele două ţări de la sfârşitul războiului în 1953. 

Liderii coreeni au căzut de acord să transforme armistițiul de încetare a războiului dintre cele două state în 1953 într-un tratat de pace. Această evoluție dintre relația celor două state este una absolut surprinzătoare având în vedere retorica tot mai agresivă a Coreei de Nord din urmă cu câteva luni, dar și numeroasele sale teste balistice și nucleare din ultimii ani.

Prevăzut să aibă loc pe 12 iunie în Singapore, summitul Coreea de Nord-Statele Unite a fost anulat de preşedintele american Donald Trum. Acesta din urmă a sugerat apoi că s-ar putea întâlni, totuşi, cu Kim Jong-un la data stabilită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.