O româncă, autoarea unei invenții care ușurează viața a peste un miliard de oameni. Alexandra Grigore a fost subiectul unui reportaj al CNN

O româncă a devenit personajul unui reportaj realizat de CNN. Alexandra Grigore este co-fondatoarea unei organizații care a inventat un scanner portabil, folosit în statele sărace ale Africii, cu scopul de a crea o identitate și un dosar medical oamenilor care nu sunt înregistrați în bazelede date ale autorităților, anunță Digi24.

Foto: Cambridge University

Scannerul se conectează la smartphone-urile asistenţilor medicali sau doctorilor, iar de aici, amprentele ajung automat într-o bază de date, în care pacientul are alocat un cod.

„Tehnologia biometrică le permite multor organizaţii să evite un sistem bazat pe computer şi să treacă de la un sistem birocratic, la unul mobil. Sunt 1,1 miliarde de oameni în lume care nu figurează în acte oficiale, precum paşaport, certificat de naştere, ceea ce-i face invizibili pentru restul lumii”, afirmă Alexandra Grigore, co-fondatoare Simprints, organizația care perfecționat dispozitivul.

Românca a absolvit ASE și Universitatea Politehnică și are un master în nanotehnologie și biotehnologie, terminat la o universitate din Germania. Munca sa i-a atras atenția co-fondatorului Microsoft, Bill Gates care, impresionat de munca realizările acesteia, i-a plătit doctoratul la Universitatea Cambridge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.