O sursă inepuizabilă de energie ar putea alimenta întreaga Europă

vulcan descopera.roOamenii de stiinta din Islanda au incheiat cu succes un experiment prin care au reusit sa capteze energie direct din interiorul vulcanilor, noteaza Quartz.com, citat de Incont.   

In 2009, cercetatorii islandezi au facut o descoperire uimitoare. Au gasit un rezervor subteran de apa cu o temperatura atat de ridicata, incat oamenii de stiinta au considerat ca aceasta se afla intr-o a alta stare a materiei, pe langa cea lichida, solida si gazoasa.

Aceasta apa super incinsa, denumita “supercritica” se afla undeva la granita dintre lichid si gaz si exista doar in anumite conditii de temepratura si presiune.

Cercetatorii o pot genera in laborator, dar nimeni nu stia pana atunci ca apa se gaseste in aceasta forma si in natura. Oamenii de stiinta au concluzionat atunci ca apa ajunge la acest nivel de temperatura doar in adancurile pamantului, aproape de centrul de foc al vulcanilor.

Aceasta poate fi decoperirea care ar putea schimba lumea, pentru ca din apa “supercritica” ar putea fi extrasa de zeci de ori mai multa energie decat din apa infierbantata clasic.

Citiţi mai multe AICI

Foto: descopera.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.