Connect with us

ROMÂNIA

O suta de oameni aflati in dificultate, ajutati prin programul “Caritatea”

Published

on

O suta de oameni aflati in dificutate au fost ajutati, prin programul “Caritatea”, derulat prin parteneriatul dintre Asociatia Marea Loja Nationala din Romania si Primaria Sectorului 6 din capitala. In ultimul an, beneficiarii s-au bucurat de peste 26 de mii de pranzuri si mii de pachete de mancare, valoarea efortului financiar al voluntarilor din acest program depasind suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Miercuri, 25 iunie, la Institutul Bancar Roman, in cadrul Simpozionului Caritatea, organizatorii programului au prezentat bilantul anual si au anuntat dezvoltarea proiectului._FBI7579

Programul Caritatea a fost organizat de doua institutii:  MLNR si Primaria Sectorului 6, a declarat conf. dr. Radu Balanescu, Presedintele Asociatiei Marii Loji Nationale din Romania. Am pornit pe  acest drum din dorinta de a ajuta semenii nostri care sunt la nevoie si ni s-au alaturat multi oameni cu suflet mare. Suntem gata sa continuam acest proiect, care aduce alinare si bucurie celor care au nevoie de sprijinul nostru. Rezultatele extrem de bune, dupa un an, ne incurajeaza sa continuam. Este realizarea unor romani care au stiut sa fie alaturi de alti romani”.

Programul a fost gandit de Cristian Gherasim si implementat de managerul de proiect, Ionel Dumitru. Scopul Programului a fost asigurarea zilnica a mesei de pranz pentru un numar de 100 de persoane aflate in dificultate in scopul intaririi capacitatii de autogestionare a nevoilor zilnice.

Pentru realizarea acestui deziderat Asociatia  Marea Loja Nationala din Romania, reprezentata de Presedintele Asociatiei, conf. dr. Radu Balanescu, s-a bucurat de maxima deschidere din partea Primariei sectorului 6 prin reprezentantul legal, domnul  primar Rares Serban Manescu care prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, reprezentata de domnul Marius Lacatus, directorul general, au creionat conditiile parteneriatului dintre cele doua institutii, a declarat Ionel Dumitru.

Cu ajutorul Primariei, s-a asigurat cadrul adecvat derularii programului, la Cantina Sociala din cadrul Complexului Medical Multifunctional Sf. “Nectarie”, precum si indentificarea celor 100 de persoane aflate in dificultate, care indeplinesc criteriile de eligibilitate in urma anchetelor sociale realizate de personalul D.G.A.S.P.C. Sector 6.

Din acest moment, zi de zi ,cu exceptia zilelor de sambata si duminica cand se asigura hrana rece, “la pachet”, aproximativ 2000 de membri ai Asociatiei M.L.N.R. au sustinut financiar activitatea iar prin coordonatorul de program desemnat zilnic, au contribuit la asigurarea aprovizionarii si a bunei desfasurari a mesei de pranz.

Meniurile zilnice au fost configurate cu ajutorul recomandarilor facute de nutritionisti, care sa asigure o hranire sanatoasa si diversificata. In ultimul an, prin acest program s-au oferit 9600 de pachete cu hrana rece pentru zilele de sambata si duminica ale fiecarei saptamani si s-au asigurat 26.900 de mese de pranz. Efortul financiar al corpului de voluntari este de 2,6 miliarde lei vechi.

Cantina Sociala a devenit, cu acest prilej, si un loc de socializare, de crestere a numarului de amici si prieteni, de ajutor reciproc.

Va promit ca voi dezvolta proiectul, a spus Rares Manescu, primarul Sectorului 6. Ma voi implica si mai mult, vreau sa dezvolt programul in alte sedii, sa implic si alti oameni. Conditiile sunt foarte bune, oamenii inteleg ca e datoria noastra sa ii ajutam”, a sustinut acesta.

 

 

.

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ROMÂNIA

MAE: Task force pentru coronavirus constituit la nivelul Ambasadei României la Roma pentru monitorizarea potențialelor cazuri în rândul cetățenilor români

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a dispus constituirea unui task force la nivelul Ambasadei României la Roma pentru monitorizarea potențialelor cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cetățenilor români, informează un comunicat.

Această dispoziție a fost dată în contextul apariției unor noi cazuri confirmate de infecție cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, pentru care autoritățile italiene au luat deja o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (Lombardia și Veneto).

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat sâmbătă seara planul de urgență, după ce numărul de cazuri a crescut la 79, iar doi cetățeni italieni au decedat în urma infectării cu coronavirus.

Măsurile includ închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare și emiterea de alerte pentru urgență sanitară care sfătuiesc cetățenii să rămână în case. 

Astfel, MAE informează că ținând cont de comunitatea numeroasă de cetățeni români din regiunile afectate, la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force care se află în legătură constantă cu Protecția Civilă Italiană și alte autorități italiene cu atribuții în gestionarea situației.

Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților italiene cu privire la existența vreunui cetățean român printre persoanele infectate și nu au primit solicitări de asistență consulară în legătură cu acest subiect din partea cetățenilor români.

MAE recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările autorităților italiene pe acest subiect. 

MAE reiterează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523369, +390683523371, +390683523374, +390683523352; +390683523344, Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018 și Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Roma: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare la Milano: +39 366108 1444 și Trieste: +39 340 8821688.

Continue Reading

ROMÂNIA

Cluj-Napoca: Comisarul european Mariya Gabriel și primarul Emil Boc, în dialog cu cetățenii în luna martie

Published

on

© Emil Boc/Facebook

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, vor susține joi, 5 martie 2020, un dialog cu cetățenii în care vor discuta teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și a României, cu accent pe cercetare, inovare și educație, informează un comunicat al Comisiei Europene.

Dezbaterea cu tema «Orizont Europa: provocări și perspective» va avea loc între orele 12.00 și 13.10, la Centrul de Cultură Urbană Casino, situat în Parcul Central «Simion Bărnuțiu» din Cluj-Napoca.

Înscrierile se pot face până cel târziu în data de 4 martie 2020, ora 12.00, completând acest formular online.

Participarea la eveniment se poate face și online, prin intermediul rețelelor sociale Facebook și Twitter, folosind hash tag-urile #EUdialogues și #FutureOfEurope.

Din motive de securitate, accesul în sală se va face în intervalul 11.00 – 11.45 și va fi permis cu prioritate participanților înregistrați, care au asupra lor un act de identitate. Accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile.

Continue Reading

ROMÂNIA

MAE mulțumește Italiei, Germaniei și Japoniei pentru facilitarea demersurilor de repatriere a șase cetățeni români de pe vasul Diamond Princess

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe mulțumește în mod deosebit partenerilor italieni și germani pentru sprijinul acordat, precum și autorităților nipone pentru foarte  buna cooperare în legătură cu demersurile autorităților române pentru revenirea în țară a șase cetățeni români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, informează un comunicat al instituției. 

Astfel, în urma unei operațiuni complexe desfășurate în cadrul mecanismului european de protecție civilă la care au participat autoritățile române, italiene si germane, cei șase cetățeni români care s-au aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess acostat în portul Yokohama, Japonia și care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, au ajuns în această dimineață, 22 februarie, la București.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru aducerea în țară a șase cetățeni români repatriați din Japonia. 

Anterior îmbarcării, aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus), însă au fost plasați preventiv în carantină pentru 14 zile, la sosirea în România.

MAE mai transmite că Ambasada României la Tokyo rămâne în continuare în legătură atât cu cei doi cetățeni români care sunt spitalizați în Japonia, cât și cu cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending