Connect with us

ROMÂNIA

O suta de oameni aflati in dificultate, ajutati prin programul “Caritatea”

Published

on

O suta de oameni aflati in dificutate au fost ajutati, prin programul “Caritatea”, derulat prin parteneriatul dintre Asociatia Marea Loja Nationala din Romania si Primaria Sectorului 6 din capitala. In ultimul an, beneficiarii s-au bucurat de peste 26 de mii de pranzuri si mii de pachete de mancare, valoarea efortului financiar al voluntarilor din acest program depasind suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Miercuri, 25 iunie, la Institutul Bancar Roman, in cadrul Simpozionului Caritatea, organizatorii programului au prezentat bilantul anual si au anuntat dezvoltarea proiectului._FBI7579

Programul Caritatea a fost organizat de doua institutii:  MLNR si Primaria Sectorului 6, a declarat conf. dr. Radu Balanescu, Presedintele Asociatiei Marii Loji Nationale din Romania. Am pornit pe  acest drum din dorinta de a ajuta semenii nostri care sunt la nevoie si ni s-au alaturat multi oameni cu suflet mare. Suntem gata sa continuam acest proiect, care aduce alinare si bucurie celor care au nevoie de sprijinul nostru. Rezultatele extrem de bune, dupa un an, ne incurajeaza sa continuam. Este realizarea unor romani care au stiut sa fie alaturi de alti romani”.

Programul a fost gandit de Cristian Gherasim si implementat de managerul de proiect, Ionel Dumitru. Scopul Programului a fost asigurarea zilnica a mesei de pranz pentru un numar de 100 de persoane aflate in dificultate in scopul intaririi capacitatii de autogestionare a nevoilor zilnice.

Pentru realizarea acestui deziderat Asociatia  Marea Loja Nationala din Romania, reprezentata de Presedintele Asociatiei, conf. dr. Radu Balanescu, s-a bucurat de maxima deschidere din partea Primariei sectorului 6 prin reprezentantul legal, domnul  primar Rares Serban Manescu care prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, reprezentata de domnul Marius Lacatus, directorul general, au creionat conditiile parteneriatului dintre cele doua institutii, a declarat Ionel Dumitru.

Cu ajutorul Primariei, s-a asigurat cadrul adecvat derularii programului, la Cantina Sociala din cadrul Complexului Medical Multifunctional Sf. “Nectarie”, precum si indentificarea celor 100 de persoane aflate in dificultate, care indeplinesc criteriile de eligibilitate in urma anchetelor sociale realizate de personalul D.G.A.S.P.C. Sector 6.

Din acest moment, zi de zi ,cu exceptia zilelor de sambata si duminica cand se asigura hrana rece, “la pachet”, aproximativ 2000 de membri ai Asociatiei M.L.N.R. au sustinut financiar activitatea iar prin coordonatorul de program desemnat zilnic, au contribuit la asigurarea aprovizionarii si a bunei desfasurari a mesei de pranz.

Meniurile zilnice au fost configurate cu ajutorul recomandarilor facute de nutritionisti, care sa asigure o hranire sanatoasa si diversificata. In ultimul an, prin acest program s-au oferit 9600 de pachete cu hrana rece pentru zilele de sambata si duminica ale fiecarei saptamani si s-au asigurat 26.900 de mese de pranz. Efortul financiar al corpului de voluntari este de 2,6 miliarde lei vechi.

Cantina Sociala a devenit, cu acest prilej, si un loc de socializare, de crestere a numarului de amici si prieteni, de ajutor reciproc.

Va promit ca voi dezvolta proiectul, a spus Rares Manescu, primarul Sectorului 6. Ma voi implica si mai mult, vreau sa dezvolt programul in alte sedii, sa implic si alti oameni. Conditiile sunt foarte bune, oamenii inteleg ca e datoria noastra sa ii ajutam”, a sustinut acesta.

 

 

.

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ROMÂNIA

Papa Francisc inaugurează joi, 21 martie, noul centru de la SNSPA al Fundației Scholas Occurrentes, un proiect dedicat interconectării prin educație a tinerilor din întreaga lume

Published

on

Joi, 21 martie, la ora 17:00 (ora României), Papa Francisc va inaugura, în cadrul unei videoconferințe, noul centru al Fundației Scholas Occurrentes, din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în București, România.

Noul centru, unic în Europa de Est, reprezintă un proiect mult-așteptat și care a putut fi realizat datorită semnării unui acord, la 26 februarie a.c, între José María del Corral, preşedinte la nivel global al Scholas Occurrentes, și rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în prezența conducerii tuturor structurilor academice ale universităţii. Centrul va fi coordonat de prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, preşedintele Senatului SNSPA, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA).

Videoconferința la care va participa Papa Francisc va fi transmisă din sediul Scholas Global, Palatul San Calixto, Vatican şi este realizată înainte de vizita pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârșitul lunii mai.

În timpul videoconferinței, Papa Francisc se va conecta și va ura bun venit altor noi sedii și proiecte ale Scholas și va primi tineri de diferite naționalități, participanți la diversele proiecte pe care această fundație le desfășoară în domeniul sportului, artei și a tehnologiei.

Ce reprezintă Scholas Occurrentes

Fondată în Argentina la inițiativa Papei Francisc, pe vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires, Scholas Occurrentes este o organizație laică a dreptului pontifical, care generează spații pentru ca tinerii din întreaga lume să poată împărtăși experiențe educaționale care să evidențieze trăsăturile comune şi să elimine stereotipurile. Reţeaua coordonează în prezent 500.000 de membri din 191 de ţări aflate pe cinci continente. De asemenea, prin rețeaua sa, integrează mai mult de 446 000 de școli și rețele educaționale. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a elevilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive și artistice care promovează educația din perspectiva culturii consensului.

Videoconferința poate fi urmărită prin streaming prin intermediul site-ului Scholas: www.scholasoccurrentes.org

Continue Reading

ROMÂNIA

Comisia Europeană: Activitatea României privind implementarea recomandărilor MCV s-a intensificat, cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând

Published

on

Foto: Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat astăzi, 20 martie, o vizită de lucru la Bruxelles. Tot astăzi a avut loc a treia întânire dintre prim ministrul român și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Reaminitim că întrevederile anterioare au avut loc atât în Bruxelles, cât și în București. 

“Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi premierul român Viorică Dăncilă au avut o scurtă întâlnire şi au confirmat amândoi că discuţiile tehnice între Comisie şi autorităţile române avansează şi că activitatea privind implementarea recomandărilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a chestiunilor suplimentare identificate s-a intensificat cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând”, a spus purtătorul de cuvânt, relatează Agerpres.

Ultimele discuții de la București au fost constructive și au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii care a avut loc la Bruxelles, în data de 6 martie. Ambele părți au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv și au convenit asupra pașilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări intre Executivul României şi Comisia Europeană, potrivit comunicatului oficial.

 

Continue Reading

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis va primi premiul ”Garantul democrației” la Gala Tineretului Național Liberal

Published

on

©️ Calea Europeană/ Diana Zaim

Tineretul Național Liberal organizează sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 18:00, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino” din Sinaia, Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, eveniment ce are ca scop recunoașterea și promovarea activității tinerilor liberali din întreaga țară, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Gala din acest an se va bucura de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și de participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, și a unor candidați PNL la alegerile europarlamentare. De asemenea, la reuniune vor mai lua parte lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara.

Cu acest prilej, Tineretul Național Liberal va acorda Președintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democrației”, activitatea domniei sale oferind garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi decernate premii membrilor și filialelor Tineretului Național Liberal care s-au remarcat prin activitatea desfășurată pe parcursul anului 2018, dar nu numai. În plus, vor fi acordate distincții și premii speciale organizațiilor partenere sau unor membri ai societății civile a căror activitate este rezonantă cu principiile și valorile TNL.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending