Connect with us

ROMÂNIA

O suta de oameni aflati in dificultate, ajutati prin programul “Caritatea”

Published

on

O suta de oameni aflati in dificutate au fost ajutati, prin programul “Caritatea”, derulat prin parteneriatul dintre Asociatia Marea Loja Nationala din Romania si Primaria Sectorului 6 din capitala. In ultimul an, beneficiarii s-au bucurat de peste 26 de mii de pranzuri si mii de pachete de mancare, valoarea efortului financiar al voluntarilor din acest program depasind suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Miercuri, 25 iunie, la Institutul Bancar Roman, in cadrul Simpozionului Caritatea, organizatorii programului au prezentat bilantul anual si au anuntat dezvoltarea proiectului._FBI7579

Programul Caritatea a fost organizat de doua institutii:  MLNR si Primaria Sectorului 6, a declarat conf. dr. Radu Balanescu, Presedintele Asociatiei Marii Loji Nationale din Romania. Am pornit pe  acest drum din dorinta de a ajuta semenii nostri care sunt la nevoie si ni s-au alaturat multi oameni cu suflet mare. Suntem gata sa continuam acest proiect, care aduce alinare si bucurie celor care au nevoie de sprijinul nostru. Rezultatele extrem de bune, dupa un an, ne incurajeaza sa continuam. Este realizarea unor romani care au stiut sa fie alaturi de alti romani”.

Programul a fost gandit de Cristian Gherasim si implementat de managerul de proiect, Ionel Dumitru. Scopul Programului a fost asigurarea zilnica a mesei de pranz pentru un numar de 100 de persoane aflate in dificultate in scopul intaririi capacitatii de autogestionare a nevoilor zilnice.

Pentru realizarea acestui deziderat Asociatia  Marea Loja Nationala din Romania, reprezentata de Presedintele Asociatiei, conf. dr. Radu Balanescu, s-a bucurat de maxima deschidere din partea Primariei sectorului 6 prin reprezentantul legal, domnul  primar Rares Serban Manescu care prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, reprezentata de domnul Marius Lacatus, directorul general, au creionat conditiile parteneriatului dintre cele doua institutii, a declarat Ionel Dumitru.

Cu ajutorul Primariei, s-a asigurat cadrul adecvat derularii programului, la Cantina Sociala din cadrul Complexului Medical Multifunctional Sf. “Nectarie”, precum si indentificarea celor 100 de persoane aflate in dificultate, care indeplinesc criteriile de eligibilitate in urma anchetelor sociale realizate de personalul D.G.A.S.P.C. Sector 6.

Din acest moment, zi de zi ,cu exceptia zilelor de sambata si duminica cand se asigura hrana rece, “la pachet”, aproximativ 2000 de membri ai Asociatiei M.L.N.R. au sustinut financiar activitatea iar prin coordonatorul de program desemnat zilnic, au contribuit la asigurarea aprovizionarii si a bunei desfasurari a mesei de pranz.

Meniurile zilnice au fost configurate cu ajutorul recomandarilor facute de nutritionisti, care sa asigure o hranire sanatoasa si diversificata. In ultimul an, prin acest program s-au oferit 9600 de pachete cu hrana rece pentru zilele de sambata si duminica ale fiecarei saptamani si s-au asigurat 26.900 de mese de pranz. Efortul financiar al corpului de voluntari este de 2,6 miliarde lei vechi.

Cantina Sociala a devenit, cu acest prilej, si un loc de socializare, de crestere a numarului de amici si prieteni, de ajutor reciproc.

Va promit ca voi dezvolta proiectul, a spus Rares Manescu, primarul Sectorului 6. Ma voi implica si mai mult, vreau sa dezvolt programul in alte sedii, sa implic si alti oameni. Conditiile sunt foarte bune, oamenii inteleg ca e datoria noastra sa ii ajutam”, a sustinut acesta.

 

 

.

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NATO

Mircea Geoană, la 16 ani de la aderarea României la NATO: Atunci reprezentam cu mândrie România. Acum reprezint cea mai de succes Alianță din istorie

Published

on

© NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a salutat duminică împlinirea a 16 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică, în cadrul celui mai mare val de extindere din istorie Alianței.

16 ani de la aderarea României, Bulgariei, Estonie, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei și Sloveniei la NATO în cel mai amplu val de extindere. Contribuția și solidaritatea statelor membre fac ca Alianța noastră să fie cea mai de succes din istorie și să asigure siguranța a peste 1 miliard de cetățeni. Acum 16 ani reprezentam cu mândrie România ca Ministru de Externe. Astăzi sunt mândru să reprezint Alianța, ca Secretar General Adjunct, mai ales în aceste momente de grea încercare“, a scris Geoană, pe Facebook.

De altfel, la 16 ani de la aderarea la NATO, România este primul stat membru din Europa Centrală și de Est care dă al doilea cel mai important om din organigrama politică a Alianței, fostul ministru de externe Mircea Geoană fiind, din octombrie anul trecut, secretarul general adjunct al organizației.

 

Citiți și O scurtă istorie: România împlinește astăzi 16 ani de la aderarea la NATO. 85% dintre români susțin apartenența la Alianța Nord-Atlantică

România celebrează duminică, 29 martie, 16 ani de la aderarea sa la Organizația Atlanticului de Nord, alianța politico-militară care aniversează săptămâna viitoare 71 ani de la înființare și de la debutul construcției unității transatlantice. Aniversată, potrivit legislației naționale, în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, apartenența României la umbrela de securitate euro-atlantică a devenit realitate la 29 martie 2004 prin depunerea instrumentelor de ratificare la depozitarul Tratatului Nord-Atlantic – Guvernul Statelor Unite -, iar la 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia de arborare a drapelului României la sediul NATO, alături de cele ale altor șase state din regiunea Europei de Est.

În 2020, această aniversare coincide cu cea mai gravă criză de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – pandemia cu noul coronavirus -, iar beneficiile apartenenței României la Alianța Nord-Atlantică s-au resimțit, încă o dată, la nevoie. În această săptămână, la solicitarea României, două aeronave NATO au asigurat transportul a 200.000 de combinezoane de protecție de la Seul la București pentru a sprijini eforturile țării noastre de combatere a răspândirii acestui virus. De asemenea, marcarea a 16 de ani de la aderare coincide și cu o nouă extindere a Alianței Nord-Atlantice. Pe 27 martie 2020, Macedonia de Nord a devenit oficial al 30-lea stat membru al NATO, punând capăt unui proces de aderare care ar fi trebuit să înceapă în urma summitului aliat de la București din 2008, dar care a fost amânat până în 2018 când guvernele de la Skopje și Atena au ajuns în sfârșit la o înțelegere pentru schimbarea denumirii țării în Macedonia de Nord.

Cei șaisprezece ani de NATO mai coincid și cu datele publicate recent în raportul pentru anul 2019 al Alianței Nord-Atlantice. La 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, aniversați anul trecut, NATO a efectuat cel mai amplu sondaj cu privire la activitatea sa, iar România se situează între primele trei state membre ale căror cetățeni au cea mai mare încredere că apartenența la NATO le protejează țara de un atac din partea unei țări străine. De asemenea, România este pe locul al treilea între cele 29 de națiuni euro-atlantice în ce privește sprijinul cetățenilor pentru ca țara noastră să rămână stat membru al Alianța Nord-Atlantică

Continue Reading

ROMÂNIA

MApN: Institutul Cantacuzino a crescut capacitatea de testare pentru coronavirus. Aproape 400 de probe sunt prelucrate zilnic

Published

on

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, a reuşit creşterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS CoV-2, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, Institutul a reuşit, prin reorganizarea fluxului activităţilor, sporirea eforturilor echipelor de specialişti şi reconfigurarea programului de lucru, să prelucreze în prezent aproape 400 de probe în 24 de zile.

La debutul activităţii de testare la infecţia cu noul coronavirus se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, arată MApN.

Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Citiți și 

MApN: Institutul Național Cantacuzino a efectuat teste de diagnostic pentru 1.000 de cazuri suspecte cu noul coronavirus

Coronavirus: Institutul Cantacuzino, invitat de Organizația Mondială a Sănătății să participe la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Continue Reading

ROMÂNIA

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, despre economia actuală a României: ”Are nevoie rapid de injecții de cash”

Published

on

© Ioana Constantin - Facebook

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, subliniază că în contextul crizei provocate de pandemie, economia românească are nevoie ”rapid de injecții de cash”.

Potrivit Ioanei Constantin, IMM-urile reprezintă ”coloana vertebrală a economiei” și trebuie repornite cu măsuri concrete.

”Trebuie în continuare să genereze locurile de muncă, să plătească salarii”, a mai adăugat aceasta.

Producția internă în această perioadă are nevoie de investiții consistente, mai notează secretarul adjunct al PMP pe pagina oficială de Facebook.

Reamintim că în data de 25 martie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că a convenit cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni. De această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

“Soluția pe care am propus-o Băncii Naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu Banca Națională și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată de Banca Națională și de sistemul bancar, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”a declarat Florin Cîțu, care a precizat că acest act executiv ar urma să fie adoptat joi, în ședință de Guvern.

Citiți și: Ministrul Finanțelor propune amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni. Măsura se va aplica tuturor românilor. Vor avea acces și persoanele fizice și cele juridice

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending