Oana Antonescu: Una dintre principalele realizări în Parlamentul European, acordarea dreptului la traducere şi interpretare în procesele penale

Oana-antonescuIntr-o solicitare Calea Europeana remisa tuturor europarlamentarilor romani, acestia au fost rugati sa raspunda cati dintre ei isi mai doresc un mandat. Au tinut cont de anuntul premierului Victor Ponta, care anunta la congresul PSD inceperea campaniei electorale?

Eurodeputatii au fost rugati sa prezinte, totodata,  trei realizari importante din timpul mandatului lor relevante atat pentru Romania, cat si pentru cetatenii europeni.

Astazi va prezentam răspunsul eurodeputatului Oana Antonescu (PDL, PPE):

Calea Europeană: Vă doriți un nou mandat de europarlamentar? Dacă da, când vă veți începe campania electorală?

Decizia cu privire la o eventuală nouă candidatura va fi adoptată la nivelul partidului, care trebuie să îşi definitiveze strategia cu privire la alegerile europarlamentare de anul viitor ţinând cont atât de contextul românesc, cât şi de problemele cu care se confruntă în acest moment Uniunea Europeană. Indiferent însă de acest lucru, doresc să lucrez în continuare la proiectele demarate în acest mandat, în special la îmbunătăţirea drepturilor procesuale ale cetăţenilor europeni.  

 

Numiți trei principale realizări din timpul mandatului dvs. de europarlamentar, relevante atât pentru România, cât și pentru publicul European.

Activitatea mea ca europarlamentar a fost puternic legată de atribuţiile ce îmi revin în calitate de membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, precum şi cea de membru supleant al Comisiei de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne ale Parlamentului European.

O mare parte a iniţiativelor pe care le-am demarat au ca scop soluționarea  problemelor majore de respectare a drepturilor procesuale ale cetăţenilor europeni ce apar din cauza diferenţelor legislative existente la nivelul statelor membre. În calitate de raportor, am fost implicată în diferite stadii ale procesului legislativ cu privire la mai multe directive ce au drept obiectiv tocmai crearea unui cadru legislativ echitabil pentru cetăţeni. Cred astfel că rolul directivei cu privire la dreptul la traducere şi interpretare în procedurile penale, al directivei privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale, precum şi al directivei privind dreptul de a fi asistat de un avocat în cadrul procedurilor penale şi de a comunica după arestare, reprezintă paşi oportuni în această direcţie.

Pe parcursul mandatului, am susţinut mai multe iniţiative care au în centru combaterea obezităţii şi adoptarea de măsuri pentru încurajarea unui stil de viaţă sănătos.

De asemenea, o iniţiativă la care am participat în calitate de membru fondator este formarea Intergrupului de Interes al Parlamentului European pentru Medicină Complementară și Alternativă, care încearcă să asigure accesul cetăţenilor europeni la terapii alternative și complementare.

Cum au raspuns alti europarlamentari solicitarii noastre, vedeti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.