Obama: SUA nu ar avea nevoie să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru organizarea JO

putin obama whitehouse.gov.Preşedintele american, Barack Obama, a lansat un atac voalat la adresa omologului său rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite nu ar fi nevoite să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Într-un interviu televizat difuzat chiar în momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, Barack Obama a respins ideea potrivit căreia ţara sa ar trebui să renunţe pe viitor la organizarea unor competiţii de acest gen, din motive economice.

Nu sunt sigur că ar fi necesar să cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a organiza cu succes (evenimente sportive ca Jocurile Olimpice), deoarece infrastructura de care dispunem ar trebui să ne permită să ne coste mai puţin“, a oferit asigurări preşedintele american pentru NBC.

Evocând marea finală a Ligii Naţionale de Fotbal american (Super Bowl), care a avut loc săptămâna trecută, el a remarcat că “suntem foarte buni pentru a construi arene sportive şi pentru a aduce oameni” în tribune.

Foto: whitehouse.gov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.