OCDE: Ţările unde angajaţii lucrează cel mai mult

Mexicul se situează pe primul loc în privinţa numărului de ore lucrate de către cetățenii săi, la polul opus aflându-se Germania, arată un studiu al Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) din care fac parte 35 de ţări, dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Astfel, în vreme ce mexicanii petrec 2.255 ore pe an la muncă, în jur de 43 ore pe săptămână, germanii lucrează  doar 1.363 ore/an, cu aproape 900 de ore mai puţin.

Aproape de media celor două extreme se află S.U.A., cu aproximativ 1.800 de ore de lucru anual.

În urma Mexicului vine Grecia, cu cel mai lung program de lucru din Europa, având o medie de aprox. 2000 de ore. Pe locul trei se situează Coreea de Sud.

Cu toate că Germania are cel mai scurt program de lucru, are, de asemenea, şi un nivel mare de productivitate, notează OCDE, cu 27% mai ridicat decât cel al Marii Britanii. Olandezii, danezii şi francezii lucrează, în medie, mai puţin de 1.500 de ore de lucru/an.

Diferenţele culturale şi factorii socio-economici sunt elementele care influenţează cerinţele angajatorilor, de unde diferenţa majoră de la o ţară la alta.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.