Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

Octavian Oprea: Experți ai Comisiei Europene din DG Reform au apreciat drept consistente proiectele ADR depuse spre finanţare

Published

on

© Octavian Oprea - Facebook

Octavian Oprea, președintele interimar al Autorității pentru Digitalizarea României, l-a primit la sediul ADR pe Mario Nava, Directorul General al Direcţiei Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) din cadrul Comisiei Europene împreună cu echipa sa.

Cu acest prilej, experții români, împreună cu cei de la Bruxelles, au avut o discuţie „productivă” şi „aplicată” despre proiectele din domeniul transformării digitale şi al e-guvernarii, proiecte concepute de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi depuse spre finanţare din Instrumentul de Sprijin Tehnic.

„Primul dintre proiecte se află în faza de contractare, iar al doilea în faza de evaluare.Aceste proiecte vizează implementarea de reforme în sectorul public, care vor consolida rezilienta administraţiei publice centrale din România”, a transmis președintele ADR.

De asemenea, Directorul General Mario Nava a apreciat drept consistente şi cu impact semnificativ proiectele ADR depuse spre finanţare, arătând că România face eforturi vizibile în procesul de transformare digitală a societăţii şi economiei româneşti.

Citiți și: Octavian Oprea, președinte ADR: Programul privind digitalizarea administrației publice, finalizat. Avem în vedere și un comitet de e-guvernare și debirocratizare a serviciilor publice

 

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

ROMÂNIA

Autoritatea pentru Digitalizarea României: Scăpăm de coada de la DRPCIV. Plăcuțele și numerele preferențiale pot fi achitate online prin Ghișeul.ro

Published

on

Persoanele care trebuie să achite contravaloarea plăcilor cu număr de înmatriculare sau doresc păstrarea numerelor de înmatriculare o vor putea face online, a anunțat președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea.

Aceste servicii pot fi plătite pe Ghișeul.ro, fără autentificare – de pe pagina principală a www.ghiseul.ro, dând click pe rubrica Plăți fără autentificare și, după completarea tuturor datelor, se va confirma plata pe adresa de mail indicată.

”Cu doar câteva click-uri, acum rezolvăm situații care înainte ne ocupau jumătate de zi. Iar pe Ghișeul.ro se pot achita și alte servicii conexe: taxele pentru permis, pentru certificatul de înmatriculare și pentru autorizația provizorie de circulație”, a mai spus președintele ADR.

Autoritatea pentru Digitalizarea României a interconenctat Ghișeul.ro cu platforme private care respectă standarde stricte de securitate cibernetică și protecție a datelor.

Documentele solicitate în procedura de interconectare cu Ghișeul.ro vizează următoarele aspecte:

  • audit de securitate al aplicației;
  • audit de conformitate cu Directiva NIS (UE) 2016/1148 privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune, transpusă în legislația națională prin Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice;
  • audit de conformitate cu prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. 

Un proiect de interconectare a Ghișeul.ro cu o platformă lansată de dezvoltatori IT români a fost deja implementat.

Reprezentanții ADR continuă demersurile pentru interconectarea cu alte platforme și aplicații ce beneficiază de un număr mare de utilizatori.

Continue Reading

ROMÂNIA

Agenția Națională a Funcționarilor Publici lansează ”E-bugetar – baza de date cu toţi bugetarii din România”

Published

on

©Digital EU/ Twitter

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat joi proiectul ”E-bugetar – baza de date cu toţi bugetarii din România” în cadrul unei conferințe desfășurate la Hotelul Intercontinental.

La eveniment au participat, Violeta Vijulie, preşedintele ANFP, Adrian-Gabriel Corpădean, decanul Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca – partener în cadrul proiectului, Anicuța-Aura Trăistaru, director general, şef al Autorității de management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă şi general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, dar și reprezentanţi ai instituțiilor și autorităților publice, precum și ai echipei de implementare a proiectului.

“Scrierea proiectului și semnarea contractului de finanțare au fost realizate sub conducerea mea, în primul mandat de președinte al ANFP. Am obţinut prin POCA un buget de 12,221,760.00 lei pentru modernizarea sectorului public. Împreună cu echipa ANFP schimbăm paradigma în administrația publică: realizăm baza date cu toți bugetarii, operaționalizăm concursul naţional de recrutare în funcția publică, bazat exclusiv pe principii de transparență și performanță și instruim personalul din administrația publică pentru implementarea reformei”, a transmis Violeta Vijulie, președintele ANFP, potrivit unui comunicat al instituției.

În cadrul conferinței au fost prezentate activitățile principale ale proiectului:

1. Dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP): realizarea bazei de date cu peste 1,3 milioane de angajaţi din sectorul public;

2. Concursul național pentru funcționarii publici: dezvoltarea conceptului, operaționalizare şi pilotare;

3. Instruirea personalului din administraţia publică: dezvoltarea competenţelor în domeniile managementul resurselor umane şi digitalizare pentru7.300 persoane, din care 7.200 vor fi formate în sistem e-learning şi 100 în sistem clasic, prezență față în față.

Continue Reading

ROMÂNIA

Președintele ADR invită reprezentanții industriei IT ”să aducă îmbunătățiri unuia dintre cele mai importante proiecte de digitalizare ale statului român, HUB-ul de servicii publice al MMPS”

Published

on

© Octavian Oprea/ Facebook

Beneficiarul proiectului HUB de servicii MMPS, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a publicat pe site-ul instituției caietul de sarcini pentru soluția informatică prevăzută în proiect. Aceasta este o etapă importantă în procesul de achiziție publică, prin care vor putea fi integrate în caietul de sarcini al sistemului informatic observații, completări sau recomandări formulate de companiile din piața IT. Consultarea publică asupra caietului de sarcini se încheie în 7 zile, arată Autoritatea pentru Digitalizarea României într-un comunicat

„De-a lungul timpului, industria IT din România a criticat modul în care s-au scris caietele de sarcini pentru marile proiecte de digitalizare a administrației. Însă acest lucru s-a întâmplat mereu în momentul în care caietele de sarcini erau deja în procedura de licitație publică. Reprezentanții industriei IT au acum ocazia de a contribui cu propuneri și de a aduce îmbunătățiri unuia dintre cele mai importante proiecte de digitalizare ale statului român – HUB-ul de servicii publice al MMPS. Consultarea publică a caietului de sarcini este un instrument de transparentizare și de actualizare a proiectului tehnic, care prevede specificațiile minimale ale soluției informatice”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR.

Caietul de sarcini pus în consultare publică este disponibil la adresa: http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/anunturi/6397-anunt-implementare-sistem-informatic-integrat-01092021.

Propunerile pot fi transmise la adresele de email: licitatii@mmuncii.gov.rocarmen.tinta@mmuncii.gov.ro și cristina.burnar@mmuncii.gov.ro.

Termenul limită pentru acest proces este 21 septembrie.

Soluția informatică din proiect va crea un singur punct de contact al cetățeanului cu instituțiile beneficiare, prin care vor fi posibile:

  • depunerea online a cererilor de beneficii și de servicii sociale
  • consultarea online a dosarelor de către orice cetățean sau companie
  • realizarea dosarelor electronice ale beneficiarilor de servicii sociale
  • optimizarea și modernizarea activității asistenților sociali, prin implementarea unui modul de management de caz, care va permite și introducerea datelor prin terminale mobile (pentru ancheta socială, de pildă)
  • verificări încrucișate care să asigure mecanisme de prevenție, de semnalare automată a suspiciunii de fraudă
  • interoperabilitatea sistemelor informatice în plan intern, național și european

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de partener, împreună cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în calitate de lider de parteneriat și beneficiar, implementează proiectul „HUB de servicii MMPS – SII MMPS”, cod MySmis 130963.

Proiectul este finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, în cadrul Programul Operațional Competivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Obiectiv specific 2.3 Consolidarea aplicațiilor TIC pentru guvernare electronică, e‐learning, Acțiunea 2.3.1. Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data.

Bugetul total al proiectului este 133.136.679,70 lei din care 20.613.613,22 lei este co-finanțarea eligibilă.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ROMÂNIA41 mins ago

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a discutat cu omologul american despre cooperarea în domeniul energiei ”pentru a ne promova securitatea energetică și climatică”

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

România și Polonia, atenționate de Comisia Europeană că nu au transpus corect Directiva privind siguranța operațiunilor petroliere și gaziere offshore

SĂNĂTATE1 hour ago

Eurobarometru: Românii consideră că cercetarea și inovarea aduc cele mai pozitive schimbări în medicină și asistența medicală 

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Infringement: România, vizată de Comisia Europeană pentru netranspunerea unor norme din domeniul telecomunicațiilor, esențiale pentru tranziția digitală

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

UE a stabilit ca data de 23 septembrie să fie Ziua europeană a produselor ecologice, promovând rolul-cheie jucat de acestea în tranziția către sisteme alimentare durabile

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire: Criza submarinelor arată că UE „nu mai poate conta” pe SUA pentru a-i garanta protecția strategică

U.E.2 hours ago

O regiune din Polonia renunță la titlul de ”zonă liberă de LGBTIQ” sub amenințarea pierderii fondurilor europene

Dragoș Pîslaru3 hours ago

Dragoș Pîslaru: Ce facem în PE este tot politică internă. Gândim lucrurile la Bruxelles pentru a îmbunătăți viața oamenilor din România

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 hours ago

DOCUMENT 43 de europarlamentari, între care 6 români, cer Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creșterea prețurilor gazelor naturale în Europa

U.E.3 hours ago

Sondaj: Majoritatea cetățenilor cu drept de vot din Germania spun că s-au decis cu cine să voteze la scrutinul de duminică. Social-democrații se mențin pe primul loc

ONU18 hours ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru21 hours ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU22 hours ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

INTERVIURI1 day ago

INTERVIU Președinta Fondului de Investiții al celor Trei Mări: Înființarea fondului, posibilă prin cooperarea cu România. Este esențial să prezentăm investitorilor întreaga regiune prin fiecare țară în parte

ONU1 day ago

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: Valorile democratice și ordinea bazată pe reguli, fundamente ale unui viitor mai bun. Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să amenințe securitatea Europei

INTERNAȚIONAL2 days ago

Joe Biden invocă, în primul său discurs la ONU, “alianța sacră NATO” și “parteneriatul fundamental cu UE”: Suntem în zorii unui deceniu decisiv. Începem o nouă eră de diplomaţie neobosită

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU Ministrul adjunct de externe al Poloniei: România și Polonia sunt liderii principali ai Inițiativei celor Trei Mări. Trebuie să fim o parte mai puternică a UE

INTERVIURI5 days ago

Comisarul European Adina Vălean, despre rolul tinerilor în Conferința pentru Viitorul Europei: Ideile lor reprezintă o valoare adăugată

INTERVIURI5 days ago

INTERVIU Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean: Proiectele europene necesită o guvernanță stabilă

COMISIA EUROPEANA5 days ago

INTERVIU Comisarul european Adina Vălean: Românii vor prefera din nou mersul cu trenul, odată cu creșterea vitezei de deplasare

Team2Share

Trending