ROMÂNIA
Oficial german: O treime din muncitorii români nu au niciun fel de pregătire profesională. Este dificil să îşi găsească de muncă
Published
11 years agoon
O treime din muncitorii români şi bulgari care ajung în Germania nu au niciun fel de pregătire profesională şi au cunoştinţe reduse de limba germană, a declarat directorul Agenţiei Federală pentru Muncă, Heinrich Alt, într-un interviu publicat, joi, de cotidianul Rheinische Post, informează Mediafax.
“În acest an ne aşteptăm să vină în Germania 70.000 de români şi bulgari. Mulţi au o calificare bună, totuşi o treime din emigranţii din România şi Bulgaria nu au niciun fel de pregătire profesională şi au cunoştinţe de limba germană greu de valorificat. Prin urmare, este dificil pentru ei să-şi găsească un loc de muncă”, a precizat Heinrich Alt pentru Rheinische Post.
Întrebat ce impact va avea ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014, directorul Agenţiei a precizat că există multe ramuri în industria Germaniei unde este nevoie de forţă de muncă.
Potrivit estimărilor Institutului de Cercetare IAB, între 100.000 şi 180.000 de emigranţi din Bulgaria şi România îşi vor căuta un loc de muncă în Germania, anul viitor. “Trebuie să ne asigurăm că imigranţii vor putea să stea pe propriile picioare, printr-o bună integrare pe piaţa muncii”, a mai spus Heinrich Alt.
Acesta a mai explicat că BA caută colaboratori care să ştie română şi bulgară pentru a-i ajuta pe emigranţi în limba lor maternă şi organizează cursuri de limbă germană. Totodată, se va implica în organizarea unor târguri de joburi destinate străinilor, precum cel de la Düsseldorf, care va avea loc în perioada 20-21 noiembrie.
Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com
You may like
“Declarația de la Berlin”: Germania, Franța, Italia, Polonia, Spania, Regatul Unit și UE sprijină calea ireversibilă a Ucrainei către NATO și garanții de securitate de neclintit
Germania: Olaf Scholz solicită Bundestag-ului votul de încredere pentru guvernul său, pavând calea către alegeri anticipate
Situația din Ucraina și sprijinul occidental pentru Kiev, pe agenda discuțiilor premierului polonez cu președintele francez și liderul opoziției germane
Fostul cancelar german Angela Merkel apără decizia de a primi refugiați sirieni: Era o chestiune de demnitate
Mario Draghi deplânge „vidul de conducere” din Europa rezultat din guvernarea slăbită a Franței și Germaniei în acest moment
Ucraina ar trebui să beneficieze de o ”invitație garantată” de aderare la NATO, susțin Zelenski și Friedrich Merz
ROMÂNIA
România investește 130 milioane de euro din bani europeni în trei linii de producție a semiconductorilor de ultimă generație
Published
29 minutes agoon
December 14, 2024Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, vineri, semnarea contractului prin care se vor investi 130 de milioane de euro din fonduri europene în 3 linii de producţie în România a semiconductorilor de ultimă generaţie.
„Semiconductorii sunt creierele din fiecare echipament inteligent, de la telefonul smart până la mașina autonomă. România astăzi nu produce așa ceva, doar importă și este dependentă de aceste lucruri. Noi am stabilit ca în următorii șase ani să ajungem să producem aproximativ 20% din microconductorii pe care îi folosim astăzi în România. Iar acest lucru putem să-l facem printr-un proiect pe care l-am semnat astăzi cu 130 milioane de euro din bani europeni pentru trei linii de producție a semiconductorilor din România”, a transmis ministrul Bogdan Ivan.
Semiconductorii vor fi produși la Institutul pentru Microtehnologie București, alături de 5 universități și 21 de companii românești inovative.
Acesta i-am mai mulțumit pentru sprijin ministrului investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, și a subliniat obiectivul de face din România cel mai important hub regional în materie de noi tehnologii.
„Împreună, schimbăm țara noastră și facem din România cel mai puternic hub regional de noi tehnologii datorită minților geniale pe care le au românii noștri și datorită banilor europeni pe care-i aducem în România. Doar în ultimele săptămâni am semnat contracte de finanțare în valoare de 400 milioane de euro în tehnologii noi, semiconductori, hidrogen și mediu”, a încheiat ministrul Bogdan Ivan.
ROMÂNIA
Pași concreți spre eliminarea vizelor: România, în dialog cu SUA și Comisia Europeană
Published
6 hours agoon
December 14, 2024O delegație formată din diplomați ai Ministerului Afacerilor Externe a participat marți, 10 decembrie 2024, la Bruxelles, la o nouă reuniune tripartită Comisia Europeană – SUA – Statele Membre UE care nu fac încă parte din Programul american Visa Waiver – PVW (România, Bulgaria, Cipru), potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.
Această reuniune se înscrie în ciclul de întâlniri tripartite bi-anuale în ceea ce privește reciprocitatea în materie de exonerare de vize în raport cu SUA.
Reuniunea a avut drept scop evaluarea stadiului îndeplinirii criteriilor de securitate pentru includerea în PVW și a ratelor de refuz a vizelor (așa cum acestea au fost recent publicate pentru anul fiscal 2024). În cazul României, rata de refuz a vizelor a scăzut sub pragul juridic obligatoriu de 3%, aceasta fiind de 2,61%.
Au fost discutate progresele înregistrate de România în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor de securitate, care au constituit, de altfel, și obiectul unei evaluări din partea autorităților americane în cadrul unei vizite tehnice desfășurate la București în cursul lunii noiembrie 2024.
Angajamentul susținut și dialogul permanent creează premise favorabile pentru atingerea obiectivului includerii României în PVW și pentru consolidarea în continuare a cooperării din România și SUA în beneficiul comun al celor două state.
ROMÂNIA
Alte trei aeronave F-16, achiziționate de România, au aterizat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii
Published
6 hours agoon
December 14, 2024Trei aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate de România de la Regatul Norvegiei, au aterizat vineri, 13 decembrie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare, potrivit unui comunicat al MApN.
Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO.
Cu cele trei aeronave sosite astăzi, Escadrila 48 Vânătoare dispune de 15 aeronave F-16, achiziţionate de la Regatul Norvegiei împreună cu pachetul de bunuri și servicii aferent.
Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii).
Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
România investește 130 milioane de euro din bani europeni în trei linii de producție a semiconductorilor de ultimă generație
Parlamentarii georgieni îl aleg președinte pe fostul fotbalist Mihail Kavelașvili, aliat al partidului de guvernământ pro-rus Visul Georgian
Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost suspendat din funcție. UE se așteaptă la o „soluționare rapidă și ordonată” a crizei politice prin care trece partenerul său strategic
UE pregătește noi sancțiuni împotriva agenților ruși responsabili de organizarea unor atacuri hibride în Europa
Pași concreți spre eliminarea vizelor: România, în dialog cu SUA și Comisia Europeană
Alte trei aeronave F-16, achiziționate de România, au aterizat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii
România a încasat doar 1,9 mld de euro din fondurile structurale ale UE pentru perioada 2021-2027 dintr-un potențial de 31 mld. de euro. Rata de absorbție este de 6,11%
INTERVIU Oana Țoiu avertizează că “nu doar extremismul ne îndepărtează de calea europeană, ci și lipsa reformelor și faptul că oamenii văd risipiți banii lor din taxe. Ne unește ca partide drumul european, dar nu e suficient, partidele trebuie să arate că au înțeles lecția”
Dan Cărbunaru: NU SUNTEM PREGĂTIȚI
Performanțele Concrete&Design Solutions, premiate în cadrul Galei Star Construct, organizată de FPSC
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
România investește 130 milioane de euro din bani europeni în trei linii de producție a semiconductorilor de ultimă generație
Mark Rutte, în primul discurs major ca secretar general NATO: Aliații trebuie “să treacă la o mentalitate de război”. Cu peste 3% din PIB pentru apărare am câștigat Războiul Rece
“Europa are un viitor, iar solidaritatea europeană există”, afirmă artizanul aderării la României la Schengen, Cătălin Predoiu, după “decizia istorică”
Klaus Iohannis, după decizia istorică a aderării depline a României la Schengen: Cei care dau vina pe UE pentru nemulțumirile cetățenilor nu ne vor binele. Când ne gândim la o viață mai bună, ne dorim mai multă Europă
România este în Schengen cu drepturi depline! – exclamă Klaus Iohannis: “O decizie așteptată prea mult timp. Poziția strategică a României, poartă între Estul și Vestul Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Trending
- POLITICĂ1 week ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO1 week ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității
- EDITORIALE3 days ago
“ROEXIT”: Ce pierd românii, din țară și din diaspora, dacă România iese din Uniunea Europeană și NATO
- ROMÂNIA1 week ago
Oficial: Robert F. Kennedy “nu îl susține pe Călin Georgescu” în cursa pentru Cotroceni și nu s-a pus niciodată problema să vină în România (Euronews)
- SCHENGEN2 days ago
BREAKING Țările UE au decis: România și Bulgaria vor adera complet la Schengen la 1 ianuarie 2025 prin ridicarea controalelor și la frontierele terestre