Oficial UE, de 8 martie: Acum este momentul să accelerăm progresul spre realizarea egalității de gen

“Violența împotriva femeilor și a fetelor este un fenomen global, ce transcende granițele, generațiile, toate naționalitățile și comunitățile. Totuși aceasta rămâne ascunsă, neraportată, nepersecutată și nepedepsită. Această tendință trebuie inversată”. O astfel de declaraţie a făcut Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Catherine Ashton, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 Martie, citata de publika.md.

catherine ashton“Femeile din lumea întreagă se străduiesc să modeleze viitorul țărilor, a societăților și a familiilor lor și să lupte pentru drepturile civile, politice, economice, sociale și culturale, eliberate de frică și violență. Oriunde călătoresc, întâlnesc femei curajoase care luptă pentru un statut egal într-un viitor democratic al țărilor lor. Ele reprezintă o inspirație pentru mine, femeile Uniunii Europene și cele din lumea întreagă”, se arată în declaraţia oficialului.

”Acum este momentul să accelerăm progresul spre realizarea egalității de gen, unindu-ne forțele pentru a construi un viitor plin de pace și prosperitate pentru toți bărbații și femeile”, a spus oficialul.

Totodată, Ashton a amintit că mai mult de 5.000 de oameni s-au adunat astăzi la New York pentru a discuta eliminarea și prevenirea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și a fetelor în cadrul celei de-a 57-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor.

Sursa: publika.md
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.