Oficialii europeni salută decizia social-democraților germani de a deschide negocierile cu Angela Merkel: O veste pozitivă pentru stabilitate în întreaga Europă

Oficialii europeni au salutat acordul social-democraţilor germani de a începe negocierile oficiale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel în vederea formării unei noi coaliţii.

„Salut simţul responsabilităţii de care a dat dovadă SPD votând pentru continuarea negocierilor de coaliţie cu CDU/CSU”, a scris pe Twitter, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, francezul Pierre Moscovici, după anunțul social-democraților germani.

„O veste foarte bună pentru o Europă mai unită, mai puternică şi mai democratică!”, a reacţionat pe contul său de Twitter germanul Martin Selmayr, şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

La rândul său, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a apreciat ca o „veste pozitivă pentru stabilitate în întreaga Europă”.

Social-democraţii germani au votat duminică în favoarea desfăşurării de negocieri cu cancelarul Angela Merkel pentru formarea unui nou guvern. Delegaţii SPD reuniţi la Bonn au aprobat cu 362 de voturi „pentru” din totalul de 642 demararea acestor discuţii care trebuie să pună capăt crizei politice din Germania.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.