Olimpiadele Copilăriei, în Parcul Sebastian din sectorul 5 – un proiect socio-educativ menit să atragă copiii spre jocuri și socializare în aer liber

Luni s-a dat tonul la distracția copiilor ca pe vremuri, atunci când nu existau telefoane mobile, tablete, nici calculatoare. La Olimpiadele Copilăriei, în Parcul Sebastian din sectorul 5 al Capitalei, poate participa oricine: de la copii mici la părinți și bunici, care vor reintra în jocurile copilăriei lor, de la șotron la „Rațele și vânătorii”, „Țară, țară, vrem ostași”, „Omul negru”, „V-ați ascunselea” și multe altele. Se joacă toată lumea cu toată lumea, copii ai căror părinți nici nu visează să plece o săptămână în concediu și copii care trăiesc peste hotare, dar au venit în vacanță în România. Bunici și părinți zâmbitori și retrăindu-și copilăria, când pe strada lor trecea o mașină la două zile sau în spatele blocului, unde singura zarvă era cea făcută de glasurile lor cristaline, se joacă în rând cu nepoții, spre amuzamentul tuturor, inclusiv al trecătorilor ocazionali prin zonă.

Olimpiadele Copilăriei este un proiect socio-educativ, menit să atragă copiii spre jocuri și socializare în aer liber, dincolo de tentațiile gadgeturilor care îi maturizează mult prea devreme, care-i înstrăinează unii de ceilalți și care le mecanicizează atitudinea.

Până duminică, în fiecare seară începând cu ora 18.00, au loc ateliere artistice și educative, în care copiii și părinții învață să creeze origami, gablonțuri, își pictează fețele în personaje de poveste, învață să comunice și cum să interpreteze un rol, să improvizeze în situații inedite, se joacă ținându-se de mână, indiferent de vârstă sau culoarea părului. Se susțin și lecții de prim-ajutor de către specialiștii de la IGSU, lecții distractive de istorie și jurnalism de televiziune, arta actorului, comunicare non-verbală, fiecare seară încheindu-se cu spectacole artistice, precum cel de ventrilocie al Crinei Zvobodă, sau concerte ale Corinei, Alinei Manole, Mariei Crăciun, al corului de copii Sunetul Muzicii sau al trupei Pro Consul, precum și de muzică folk cu Andrei Păunescu, Maria Maria, Magda Pușkaș, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Radu Vălean.

Intrarea este liberă, întreaga săptămână, evenimentul fiind organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană. Parteneri: Romexpo, CEZ Group, Rombet și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.