ONU: Ion Jinga a primit distincţia „Best Romanian Diplomat in the United States 2017”, acordată de Romanian American Business Council

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a primit miercuri distincţia „Best Romanian Diplomat in the United States 2017” în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC – Romanian American Business Council) organizată la New York, informează Ambasada României la ONU într-un comunicat difuzat vineri. 

În intervenţia sa, preşedintele RABC, Ştefan Minovici, a menţionat că ”acordarea distincţiei Cel mai bun diplomat român din Statele Unite în anul 2017 ambasadorului României la ONU a fost făcută nu doar pentru eforturile întreprinse de acesta la Naţiunile Unite în favoarea României, ci şi pentru implicarea sa în susţinerea mai multor proiecte şi evenimente ale comunităţii româneşti din New York, cum ar fi Ziua României pe Broadway, întâlniri cu membri ai Congresului şi oficiali americani la campaniile organizate de RABC în onoarea acestora, cultivarea unor relaţii de excepţie cu un spectru larg al comunităţii noastre din Statele Unite, de la reprezentanţi ai bisericii ortodoxe, la personalităţi academice, oameni de afaceri, artişti, medici şi mulţi alţii”.

„Văd în acest premiu o recunoaştere a muncii tuturor diplomaţilor români aflaţi la post pe teritoriul SUA. Misiunile diplomatice ale României la Washington şi New York îşi servesc ţara cu profesionalism, dăruire şi loialitate. Atât în relaţiile bilaterale cu cel mai important partener strategic al nostru, cât şi în arena globală reprezentată de ONU, diplomaţia română se află în avangarda eforturilor comune ale autorităţilor de la Bucureşti şi ale diasporei de a plasa România pe o orbită de influenţă internaţională pe care ţara noastră o merită la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat Jinga.

Cu acelaşi prilej, Daniel Lipinski, membru al Congresului SUA, a primit distincţia „General George Pomutz Excellence Award”, iar Yanni Deconescu, om de afaceri româno-american, ”Best Performing Board Member Award”.

La eveniment, care a avut loc la Harry F. Sinclair Mansion, clădire monument istoric (US National Historic Landmark), au participat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, Avocatul Poporului din New York City şi prim-vice primar al metropolei americane, Letitia James, preşedintele Partidului Republican din Statul New York, Ed Cox, judecătorul federal Robert Levy, dar şi reprezentanţi ai comunităţii româno-americane din New York.

Consiliul de Afaceri Româno-American reuneşte reprezentanţi ai mediului de afaceri româno-american din New York şi s-a afirmat drept o entitate dinamică şi cu viziune, fiind angajat într-o serie de proiecte economice şi sociale, precum şi în promovarea campaniei „Visa Waiver pentru România”, potrivit comunicatului citat, care informează că RABC este, totodată, un susţinător al campaniei României pentru obţinerea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în perioada 2020-2021. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.