Orașele Milano și Frankfurt, favorite la casele de pariuri pentru a găzdui agențiile europene relocate din Marea Britanie. Cu ce șanse este cotat Bucureștiul

Orașul Milano deține cea mai ridicată probabilitate de a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) ca urmare a relocalării sale post-Brexit, în timp ce Frankfurt este favorit pentru a găzdui Autoritatea Bancară Europeană (EBA), potrivit cotelor publicate astăzi de compania de pariuri Ladbrokes, scrie Politico Europe.

În schimb, Ladbrokes crede că Valletta are cea mai mică șansă de a găzdui EMA, iar Bruxelles și Luxemburg au cele mai puține șanse pentru găzduirea EBA.

Potrivit cotelor alocate de casa de pariuri, șansele Bucureștiului de a găzdui EMA sunt printre cele mai mici, alături de Atena, Bruxelles, Sofia și Valletta. De altfel, mai mulți europarlamentari români, printre care Daniel Buda și Răzvan Popa, au criticat faptul că, în evaluarea sa pentru candidatura României, Comisia Europeană a omis să puncteze o serie de avantaje oferite de România.

Citiți și România concurează cu alte 18 state pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente. Cum evaluează Comisia Europeană candidatura României

Votul pentru noile locații ale celor două agenții va avea loc în cadrul Consiliului Afaceri Generale din 20 noiembrie în format UE27. Nouăsprezece orașe au licitat pentru EMA, în timp ce opt pentru găzduirea EBA.

Toate ofertele vor fi supuse la vot, cu excepția cazului în care sunt retrase de către țările în cauză. Votul va consta în runde de vot succesive, după necesități, cu vot secret și cu același număr de voturi pentru toate cele 27 de state membre.

Cotele în întregime publicate compania Ladbrokes

Cotele pentru EMA:

Milano – 2/1
Bratislava – 5/1
Lille – 6/1
Amsterdam – 10/1
Copenhaga – 10/1
Viena – 10/1
Barcelona – 16/1
Dublin – 16/1
Helsinki – 16/1
Porto – 16/1
Stockholm – 16/1
Bonn – 20/1
Varșovia – 20/1
Zagreb – 20/1
Atena – 25/1
Bruxelles – 25/1
București – 25/1
Sofia – 25/1
Valletta – 33/1

Cotele pentru EBA:

Frankfurt – 6/4
Viena – 2/1
Dublin – 5/1
Paris – 8/1
Praga – 16/1
Varșovia – 16/1
Bruxelles – 20/1
Orașul Luxemburg – 20/1

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.