Overland for smile, exemplu de prietenie romano-italiana. Zece mii de copii institutionalizati, cu boli stomatologice, tratati benevol de medici italieni

overlandIn cadrul intalnirii de astazi de la resedinta ambasadorului Italiei, Diego Brasioli, a fost prezentat proiectul umanitar al organizatiei Overland editia 2013, proiect care a avut ca obiectiv acela de a oferi benevol ajutor si tratamente stomatologice pentru copiii institutionalizati.

La eveniment au participat E.S. ambasadorul Italiei Diego Brasioli, reprezentanti si voluntari ai organizatiei Overland si reprezentanti ai presei. Ambasadorul Brasioli a adresat un mesaj de bun venit invitatiilor si a reamintit bunele relatii intre cele doua popoare. De asemenea, E.S. a vorbit despre prezenta a zecilor de mii de companii cu capital italian prezente pe teritoriul Romaniei care ofera locuri de munca romanilor si contribuie la bugetul statului roman, intarind, asadar, si mai mult relatiile intre Romania si Italia. Domnul Brasioli a felicitat initiativa organizatiei Overland.

Reprezentantul grupului Overland for smile, doctorul Lionello Grossi a prezentat pe larg activitatea facuta de medicii italieni voluntari pentru copiii cu probleme stomatologice. Overland este o organizatie, care s-a bucurat si de difuzarea televizata a 150 de emisiuni. Presedintele Overland for smile a povestit cum acest proiect s-a nascut in 2005 pentru a raspunde problemelor dentare ale copiilor romani. Peste 500 de specialisti, ca medici sau asistenti au luat parte, in ultimii opt ani, la acest proiect, folosind un camion, amenajat ca o clinica dentara de ultima generatia si care raspunde celor mai inalte standarde la nivel european. Obiectivul a fost acela de a trata bolile dentare ale copiilor, dar si acela de a invata cum sa se previna aceste boli. Lionello a amintit ca vorbim de aproape 10000 de copii, de peste 30000 de interventii in 263 de centre in 34 de judete ale tarii. Medicul a apreciat efortul facut de grupul Overland for smile, dar a vrut si sa sublinieze dificultatea de a oferi tratamente stomatologice copiilor cu handicap.

„ Fiecare echipa lucreaza intens o saptamana. Vinerea schimbam jucatorii echipei, pentru a incepe cu alti voluntari o noua saptamana. Echipa lucreaza dupa reguli stricte. Copiii sunt tratati, uneori, si in afara camionului pentru a evita impactul psihologic ”, a spus Lionello.

Presedintele Overland for smile a concluzionat spunand ca, pentru a desfasura un asemenea proiect este nevoie de mult suflet, dar si de sustinere din partea sponsorilor. Reprezentantul Overland for smile a multumit si colaboratorilor si autoritatilor romane pentru sprijinul acordat. Lionello Grossi si-a manifestat dorinta ca proiectul sa mearga mai departe si in urmatorii ani.

Alexandru Padure

foto: overlandforsmile.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.