“Pactul secret” Monti-Merkel: Austeritate însoţită de stimulente economice

 Premierul italian Mario Monti si cancelarul german Angela Merkel lucreaza la un plan care vizeaza aprobarea simultana in cele doua parlamente a tratatului bugetar european si a Mecanismului European de Stabilitate, scrie luni cotidianul La Reppublica, citat de AFP.

O delegatie a deputatilor germani va urmari lucrarile de ratificare in Italia iar deputati si senatori italieni ar urmea sa se deplaseze in Bundestag, scrie  cotidianul italian, potrivit HotNews.

Ministrul german al Finantelor Wolfgang Schauble ar urma sa fie audiat de comisia pentru Afaceri externe a Senatului italian in timp ce ministrul italian al Afacerilor Europene Enzo Moavero si ministrul adjunct al Economiei si Finantelor Vittorio Grilli va fi audiat in Parlamentul german.

Obiectivul este o ratificare simultana, inaintea verii, a celor doua instrumente europene anticriza, adauga La Repubblica.

Mario Monti si Angela Merkel ar urma ulterior sa asiste impreuna la ratificari si va fi publicata o “declaratie solemna” comuna despre viitorul Europei, afirma cotidianul italian, care vorbeste despre un “pact secret Monti-Merkel”.

Potrivit sursei citate, acesta alianta poate fi interpretata drept o ambitie a Romei de a inlocui Parisul in calitatea de partener privilegiat al Berlinului in cazul unei victorii a socialistului Francois Hollande in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, de duminica viitoare.

Sursa: HotNews.ro

Foto: ambafrance-uk.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.