Papa Francisc cere angajamentul tuturor pentru a opri traficul de ființe umane: Trebuie să oprim această formă de sclavie modernă

Papa Francisc a făcut apel duminică la angajamentul tuturor pentru a stopa traficul de ființe umane, potrivit France Presse, informează Agerpres.

Foto: Instagram/franciscus

Ținând un discurs în fața a mii de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în timpul rugăciunii Angelus, Jorge Bergoglio a denunțat, de asemenea, banalizarea acestei forme de sclavie modernă.

În fiecare an, mii de femei și copii sunt victime nevinovate ale exploatării economice sau sexuale și ale traficului de organe’‘, a denunțat papa argentinian, cu ocazia Zilei Mondiale a ONU împotriva traficului de ființe umane, care se marchează la 30 iulie.

”Și se pare că suntem atât de obișnuiți încât privim acest lucru ca fiind ceva normal”, a deplâns el.

Vreau să reamintesc angajamentul tuturor, pentru ca această rană aberantă, această formă de sclavie modernă, să fie eliminată”, a mai spus papa.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane se marchează anual la 30 iulie. Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și pentru promovarea protecției drepturilor lor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.