Papa Francisc, deziderat pentru anul 2018: Să lăsăm deoparte banalitatea consumerismului și să muncim pentru o lume mai pașnică, mai unită și mai primitoare

Papa Francisc a invitat luni credincioșii catolici să se roage pentru un viitor pașnic în anul 2018, inclusiv pentru migranți și refugiați, în cadrul primului său mesaj transmis în acest an, susținut în Pița Sfântului Petru, potrivit Le Point, citat de Adevărul.ro.

Foto: EC – Audiovisual Service

Amintind de soarta tragică a migranţilor „pregătiţi să îşi rişte vieţile” pentru a îşi asigura acest viitor paşnic, „care reprezintă un drept al oricărei persoane”, Suveranul Pontif a precizat că este important ca întreaga lume să se implice pentru a le oferi acest viitor.

Să nu punem capăt speranţei din inimile lor. Să nu sufocăm așteptările lor pentru pace”, a spus Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi, adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, în ciuda ploii, anunță ABC News.

Papa s-a rugat apoi ca oamenii “să lucreze în acest nou an cu generozitate pentru a realiza o lume mai unită și mai primitoare”, cerându-le să lase deoparte ”bagajele inutile ale vieții”, banalitatea consumerismului și ”sporovăiala inutilă”. 

În ultimii ani, sute de mii de migrați au traversat Marea Mediterană din nordul Africii în bărci ale traficanților de persoane, riscându-și viața pentru a ajunge pe continentul european. Printre călătoriile efectuate de Suveranul Pontif se numără și cele din Bangladesh și din Myanmar, unde problema minorității Rohingyas-a aflat în centrul dezbaterilor.

Suveranul Pontif le-a urat „un an bun cu pace” tuturor, amintind că în prima zi a anului este sărbătorită Ziua mondială a Păcii. Duminică seară, Papa Francisc a deplâns că 2017 a fost un an umbrit de războaie, minciuni şi nedreptăţi şi a invitat pe fiecare să-şi asume responsabilitatea propriilor fapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.