Monica Macovei sustine la Londra o prelegere despre conflictele de interese

Europarlamentarul Monica Macovei sustine vineri 16 noiembrie 2012, la Institutul de studii juridice avansate al Universitatii din Londra o prelegere cu tema “Raspunsul Parlamentului European la situatiile de conflicte de interese”.

Monica Macovei a fost invitata de Institutul de studii juridice avansate al Universitatii din Londra sa sustina aceasta prelegere in cadrul conferintei “Conflictele de interese – linia rosie intre conflicte si fapte penale”.

“In Parlamentul European conflictele de interese sunt greu tolerate, indiferent daca este vorba despre cazuri in care deputatii sunt in aceasta situatie sau angajatii institutiilor europene. Faptul ca PE a acceptat ca la evaluarea modului in care Agentiile europene au cheltuit banii publici sa ne uitam si la posibile conflicte de interese este un alt pas inainte in gestionarea corecta a acestor situatii. In Romania in schimb, conflictele de interese si incompatibilitatile au ajuns sa fie protejate in Parlament si in Guvern, chiar si cand justitia se pronunta irevocabil. Acest lucru ne face mult rau pe plan european, caci arata ca avem alte valori decat cele ale Uniunii, ca statul de drept nu este respectat”, a declarat Monica Macovei.

Foto:  monica-macovei.ro/blog/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.