Parlamentarii europeni castiga cu 878% mai mult decat cetatenii pe care ii reprezinta

euroParlamentarii europeni castiga in medie cu 878% mai mult decat cetatenii pe care ii reprezinta, daca se calculeaza bonusurile si indemnizatiile mai putin vizibile pe care le primesc acestia in timpul unui mandat de 4 ani.

Sunt 8.185 de parlamentari in intreaga Europa, platiti cu aproape 4 miliarde de euro, care reprezinta 500 de milioane de cetateni. Discrepantele dintre veniturile acestora sunt revoltatoare, se arata intr-un studiu al Preisvergleich.de, o firma de cercetare din Germania, potrivit Ziare.com.

Dintre cei 8.185 de reprezentanti ai europenilor, 7.433 sunt parlamentari nationali iar 752 sunt europarlamentari. Un deputat in Parlamentul European castiga in medie 17.827 de euro lunar, aproape 215.000 de euro anual. Castigul mediu al unui cetatean european este de 21.844 de euro. Raportul intre castiguri este de 878%.

Studiul ofera cifre extrem de concrete pe care le pune in contexte care sa le explice. De pilda, un bulgar ar trebui sa munceasca 108 ani ca sa realizeze veniturile dintr-un mandat ale unui europarlamentar bulgar.

Sursa:  Ziare.com
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.