Parlamentarul European Ioan Mircea Pascu vorbeste despre transporturile de flori din Olanda suspectate de o bacterie periculoasa.

Site-ul hotnews.ro, care citează contributors.ro, a pulicat pozitia parlamentarului european Ioan Mircea Pascu, in legatura cu incidentul creat de situatia importurilor din Olanda, in contextul in care aceasta tara nu va sustine aderarea Romaniei la Schengen.

Acesta declara: ”Imediat ce am aflat ca TIR-urile incarcate cu flori si seminte din Olanda sunt oprite la granita pentru suspiciunea de a fi infectate cu o bacterie periculoasa, m-am intrebat pe blog daca nu cumva numele acestei bacterii este … Schengen. Mai spuneam si ca pe mine unul, o asemenea eventualitate nu m-ar deranja, intrucat eu sunt verificat pentru pentru aceasta “bacterie” de fiecare data cand intru si ies din spatiul Schengen (…) Ceea ce m-a revoltat, insa, este atitudinea “prietenilor” nostri olandezi care se plang ca noi, romanii, “distrugem unitatea UE”, ca s-a gresit cand am fost primiti in UE in 2004 (macar Bulgaria putea sa mai astepte, conform opiniilor sale). Niciun cuvant despre faptul ca Olanda a nesocotit prima toate regulile privind primirea in spatiul Schengen, pe care Romania le-a indeplinit, opunand un veto politic!?”

Tot dumnealui afirmă că ”resimte o amaraciune pentru tot ce se intampla si, mai ales, pentru faptul ca cei pe care ii socoteam prieteni – farncezii, italienii, chiar si olandezii – au fost si cei care ne-au infipt cutitul in spate cel mai adanc …”

Găsiți aici articolul în întregime.

Sursa foto: Satmareanul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.