Parlamentul belgian a aprobat legea privind eutanasierea copiilor

injectionParlamentul belgian a aprobat o lege care prevedea eutanasierea la cerere a copiilor diagnosticaţi cu boli grave şi în stadiu terminal, potrivit Gandul.info.

BBC notează că legea a fost adoptată cu 86 de voturi pentru, 44 împotrivă şi 12 abţineri. Oponenţii la această lege au precizat că minorii nu pot lua o decizie atât de dificilă.

Astfel, Belgia devine prima ţară din lume care permite eutanasierea la cerere a copiilor, îndiferent de vârstă, diagnosticaţi cu boli incurabile, care acuză dureri insuportabile şi care sunt în stadiul terminal, iar pentru diminuarea suferinţei lor nu există niciun tratament. Actul normativ mai prevede ca copilul care cere eutanasierea va fi asistat de un medic.

Aplicarea legii va fi limitată deoarece va permite, pe an, eutanasierea doar pentru câteva cazuri de minori care suferă de o boală incurabilă, în special cancer, şi al căror deces este prevăzut într-un termen scurt.

O lege asemănătoare cu cea votată în Belgia există şi în Ţările de Jos, unde eutanasierea este permisă în cazul copiilor care au împlinit 12 an, cu acordul părinţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.