Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

Parlamentul este pregătit pentru Tratatul de la Lisabona

Parlamentul European este pregătit pentru competenţele extinse ce îi vor fi conferite odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Deputaţii europeni au adoptat anumite modificări ale Regulamentului de procedură a PE, având în vedere prezenţa celor 18 noi deputaţi europeni, extinderea puterii legislative şi o nouă procedură bugetară care conferă Parlamentului aceleaşi drepturi ca şi guvernelor UE în acest domeniu. Sursa : © Parlamentul European

Published

on

Parlamentul European este pregătit pentru competenţele extinse ce îi vor fi conferite odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Deputaţii europeni au adoptat anumite modificări ale Regulamentului de procedură a PE, având în vedere prezenţa celor 18 noi deputaţi europeni, extinderea puterii legislative şi o nouă procedură bugetară care conferă Parlamentului aceleaşi drepturi ca şi guvernelor UE în acest domeniu. Sursa : © Parlamentul European

View original post here:
Parlamentul este pregătit pentru Tratatul de la Lisabona

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Faptul că transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele în țară o dată la 8 săptămâni este o realizare importantă pentru industrie

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a salutat hotărârea CJUE prin care instanța UE a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operațional din statul membru de stabilire.

„România a obținut un succes remarcabil la CJUE, prin anularea parțială a unor prevederi din Pachetul de Mobilitate 1. Faptul că transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele de transport rutier în țară o dată la 8 săptămâni este o realizare importantă pentru industrie și pentru drepturile șoferilor români”, a scris Gheorghe Falcă, pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului, această victorie vine în urma unor eforturi susținute.  „Eu, în calitate de europarlamentar, alături de toți colegii români, ne-am implicat activ în promovarea poziției României la nivel european. Ne-am asumat apărarea intereselor transportatorilor noștri și am insistat pe corectitudine și echitate în reglementările din domeniu”, a subliniat Gheorghe Falcă.

El a amintit că, de-a lungul procesului, a lucrat intens la acest dosar în Parlamentul European, colaborând îndeaproape cu colegii români pentru a susține drepturile șoferilor români și pentru a se asigura că vocea României este auzită.

„Implicarea noastră a fost esențială pentru a promova o poziție fermă și pentru a contracara măsurile care ar fi afectat transportatorii români. Nu trebuie uitat că decizia de a contesta prevederile din Pachetul de Mobilitate 1 a fost luată de guvernul condus de PNL, prin trei acțiuni depuse la 23 octombrie 2020. Astăzi, după 4 ani, rezultatele acestui demers demonstrează că România poate să își apere cu succes interesele la nivel european, atunci când este reprezentată de oameni cu pregătire, curaj și determinare de a apăra drepturile cetățenilor săi”, a conchis Gheorghe Falcă.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Vicepreședintele PE Victor Negrescu a discutat cu comisarul european pentru economie despre ”implementarea planurilor de redresare și corectarea deficitelor”: Economia va fi principalul subiect de interes la nivel UE

Published

on

© Victor Negrescu - Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Parlamentului European și negociator- șef pentru bugetul UE pentru 2025, a discutat cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, despre ”competitivitatea noastră, implementarea planurilor de redresare și corectarea deficitelor”.

”Urmează o perioadă în care economia va fi principalul subiect de interes la nivel european atât pentru a susține nivelul de trai și reziliența societății cât și în ceea ce înseamnă provocările noastre globale. Am discutat despre competitivitatea noastră, implementarea planurilor de redresare și corectarea deficitelor cu comisarul european pentru economie, fostul premier italian, Paolo Gentiloni”, a anunțat Negrescu, responsabil al Grupului Social-Democraților Europeni pentru monitorizarea implementării PNRR-urilor statelor UE,  într-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta a dezvăluit că ”urmează, până la finalul acestei luni, să prezinte un plan pentru îndeplinirea țintelor de deficit ce va viza atât dezvoltarea investițiilor cât și realizarea reformele prevăzute în PNRR”.

Planul pe șapte ani trebuie aprobat în luna noiembrie, conform explicațiilor oferite de negociatorul-șef pentru bugetul UE pentru 2025.

”În prezent, mai multe state europene desfăşoară această procedură normală de lucru cu privire la traiectoria de ieșire din deficitul excesiv”, a amintit Victor Negrescu.

Recent, Franța anunța că prelungește cu doi ani, până în 2029, orizontul de timp pentru a-și alinia deficitul public la regulile UE. 

Conform declarațiilor premierului susținute în urma unei întâlniri cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ce a avut loc la mijlocul lunii august, România ar urma să propună brațului executiv al Uniunii Europene un plan pe șapte ani pentru a ajunge la un deficit de 3% din PIB, în conformitate cu prevederile din tratate.

Marcel Ciolacu dezvăluia la mijlocul lunii septembrie că acest plan nu va cuprinde taxe noi și a explicat de ce este nevoie de șapte ani pentru a ne încadra în țintele stabilite de UE. Și în anii următori, 2025 și 2026, ”vor fi cele mai mari investiții”, motiva premierul, dublat de mesajele ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, care argumenta că România realizează deficit pe investiții.

Posibilitatea de a distribui eforturile de ajutare a deficitului bugetar și datoriei publice pe o perioadă mai lungă de timp apare în urma deciziei țărilor membre de la finalul lunii aprilie, când acestea au adoptat reformele normelor bugetare.

Consiliul UE a menținut valorile maxime în cazul deficitului și datoriei publice, dar a oferit statelor membre șansa de a implementa planul bugetar structural în 4-5 ani, cu opțiunea de prelungire de până la șapte ani, dacă se angajează să efectueze anumite reforme și investiții care îmbunătățesc reziliența și potențialul de creștere, sprijină sustenabilitatea finanțelor publice și abordează prioritățile comune ale UE.

Flexibilitatea aceasta reprezintă o dovadă a conștientizării din partea Uniunii Europene că țările membre au nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni în urma crizelor-evantai generate de pandemia de COVID-19 și de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu a invitat cetățeni din Giurgiu la Bruxelles pentru a le vorbi despre PE, activitatea sa ca eurodeputat și beneficiile apartenenței României la UE

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL,PPE) a primit în Parlamentul European o delegație formată din cetățeni din județul Giurgiu, printre care s-au numărat reprezentanți ai societății civile, asistente medicale, consilieri locali din PNL Giurgiu, Mihăilești și Bolintin Vale, precum și membri ai Tineretului Național Liberal (TNL) Giurgiu.

Motreanu le-a explicat invitaților modul în care funcționează Parlamentul European și activitatea sa în comisiile de specialitate și în plen. El a subliniat faptul că România este bine reprezentată la nivelul fiecărei instituții europene și că Uniunea Europeană nu impune reguli statelor membre, contrar afirmațiilor extremiștilor.

 

De asemenea, Motreanu a evidențiat faptul că România este un beneficiar net al fondurilor europene, dezvoltându-se semnificativ datorită politicilor de coeziune și agricultură ale UE. „Prin Politica Agricolă Comună sunt finanțate plățile directe pentru fermieri și programele de dezvoltare rurală”, a menționat eurodeputatul, adăugând că România are acces la fonduri pentru dezvoltare regională, investiții în drumuri și proiecte sociale prin Politica de Coeziune.

Motreanu a mai subliniat că a reușit să reducă contribuția regiunilor sub media UE la pachetele de dezvoltare și a obținut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu plecarea tinerilor și scăderea forței de muncă. „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care Motreanu a fost responsabil în cadrul PPE, a fost aprobat și urmărește să ajute regiunile afectate de aceste probleme demografice.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL1 hour ago

Premierul israelian critică poziția lui Macron cu privire la oprirea livrărilor de arme către Israel. Franța deplânge reacția „excesivă” a lui Netanyahu și asigură că este „prietenul de neclintit al Israelului”

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în Fâșia Gaza: „Prioritatea este să revenim la o soluție politică”

ROMÂNIA20 hours ago

Lucian Bode salută decizia CJUE de a anula din Pachetul Mobilitate I obligația întoarcerii vehiculului la centrul operațional la fiecare 8 săptămâni: „A fost o muncă de echipă”

NATO20 hours ago

Contactele din tinerețe cu KGB, regretele față de Ucraina și dejucarea blufului lui Putin. Primul interviu al lui Stoltenberg după zece ani la NATO: “Rusia știe că Europa este în urma ei” în termeni militari

ROMÂNIA21 hours ago

Klaus Iohannis, la Sommet-ul Francofoniei: În calitate de șefi de stat sau de guvern, avem responsabilitatea de a ne asigura că tinerii noștri beneficiază de condiții optime pentru a studia

INTERNAȚIONAL21 hours ago

Volodimir Zelenski va prezenta „planul pentru victorie” al Ucrainei la reuniunea de la Ramstein din 12 octombrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI23 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Faptul că transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele în țară o dată la 8 săptămâni este o realizare importantă pentru industrie

INTERNAȚIONAL24 hours ago

Polonia va începe să consolideze apărarea la granițele sale cu Rusia și Belarus până la sfârșitul anului

POLITICĂ1 day ago

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura pentru Cotroceni: „Am un crez politic, acela de a uni. Planul pentru România nu poate fi realizat decât împărțind puterea”

ROMÂNIA1 day ago

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Educației: A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații

REPUBLICA MOLDOVA2 days ago

Marcel Ciolacu i-a subliniat omologului moldovean că securitatea și dezvoltarea R. Moldova depind de integrarea europeană: România trebuie să fie podul către UE

ROMÂNIA3 days ago

Ambasadorul Germaniei: O Românie “de încredere, pro-occidentală și pro-atlantică” este “moștenirea lui Klaus Iohannis”. Rezultatele alegerilor nu vor schimba cursul de acțiune al României

ENGLISH3 days ago

INTERVIEW | Ambassador Peer Gebauer on German Unity Day: We will remain a pillar of stability in Europe. Energy and defense, major pillars of growth in German-Romanian cooperation

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU | Ambasadorul Peer Gebauer, de Ziua Unității Germane: Vom rămâne un pilon de stabilitate în Europa. Energia și apărarea, pilonii majori de creștere a cooperării româno-germane

CHINA5 days ago

Noul secretar general NATO: Interesele și reputația Chinei vor fi afectate de faptul că alimentează “cel mai mare conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial”

NATO5 days ago

Noul secretar general NATO îl avertizează pe Putin că Alianța “nu va ceda” în susținerea Ucrainei și diminuează temerile legate de Trump

ROMÂNIA5 days ago

Forumul de Securitate de la Varșovia. Ministrul Energiei, intervenție francă: Piața energiei ar trebui să fie o piață unică. Nu trebuie să fii un geniu ca să vezi unde se termină prețurile mici și unde încep cele mari

U.E.5 days ago

UE ia în considerare o nouă tranșă de asistență pentru Liban, denunțând încălcarea suveranității acestuia de către Israel

ROMÂNIA5 days ago

Oficial: România îndeplinește începând de astăzi toate criteriile tehnice pentru aderarea la Visa Waiver, anunță ambasadorul României în SUA

ROMÂNIA6 days ago

Ministrul Apărării subliniază necesitatea de „tineri militari cât mai bine pregătiți și motivați pentru provocările viitorului mediu de securitate”

Trending