Parlamentul European cere UKIP să ramburseze fonduri cheltuite pentru Brexit

Alianța pentru Democrație Directă în Europa (ADDE), partid european dominat de UKIP, va trebui să renunțe la fonduri europene în valoare de 421.000 de euro, pentru că a utilizat această sumă înaintea referendumului pentru Brexit, a informat luni seară Biroul Parlamentului European, relatează Agerpres, citând AFP.

nigel farage 2Reuniți la Strasbourg, președintele și cei 14 vicepreședinți ai PE au decis să urmeze recomandările unui audit extern și unui raport intern al instituției, a anunțat Parlamentul într-un comunicat de presă.

Potrivit auditului, Alianța pentru Democrație Directă în Europa (ADDE), partid european dominat de UKIP, a solicitat fonduri europene pentru a finanța “cheltuieli neeligibile”, legate mai ales de activitățile politice ale formațiunii lui Nigel Farage în Marea Britanie.

“ADDE va trebui să ramburseze 172.655 de euro și nu va mai primi cele 20% restante din subvenție (248.345 de euro) care i-au fost alocate pentru anul 2015”, a precizat Biroul.

Aceste cheltuieli ale ADDE au fost făcute mai ales pentru nouă sondaje înaintea alegerilor legislative din Marea Britanie din mai 2015 și a referendumului din 23 iunie, în care s-a decis ieșirea țării din UE. Regulile reglementând subvențiile europene pe care le pot pretinde partidele și fundațiile europene “interzic printre altele finanțarea partidelor politice naționale, campaniilor electorale naționale sau a campaniilor pentru referendumuri”, a explicat Parlamentul.

Regulamentul parlamentar prevede că, pentru a se califica pentru subvenții, partidele trebuie să aibă cel putin 25 de membri în Parlamentul European și din cel puțin șapte state membre.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.