Connect with us

U.E.

Parlamentul European flexibilizează normele privind utilizarea domeniului de internet ”.eu”: Cetățenii UE / SEE pot înregistra un domeniu de internet “.eu” chiar dacă locuiesc în afara Uniunii

Published

on

Acordul privind reformarea denumirii domeniului .eu pentru a asigura un mediu de reglementare mai flexibil a fost aprobat joi de Parlamentul European, cu 568 de voturi pentru, 53 și 25 de abțineri, potrivit unui comunicat.

Noile norme oferă un cadru de reglementare mai flexibil pentru a ține seama de evoluția rapidă a pieței domeniilor de internet și a peisajului digital având în vedere schimbările care au apărut de la prima utilizare a numelui domeniului de internet .eu în urmă cu 13 ani.

După încheierea acordului, raportorul Fredrick Federley (ALDE, Suedia) a declarat:

,,Mă bucur că acordul consolidează normele privind transparența, corectitudinea și responsabilitatea și, în special, mă bucur că am consolidat cu succes dispozițiile care asigură respectarea principiului statului de drept.”

Cetățenii UE / SEE pot înregistra un domeniu de internet “.eu” chiar dacă locuiesc în afara UE

Noile norme simplifică cadrul juridic existent în privința utilizării domeniului de internet .eu  și permit cetățenilor din Spațiul Economic European / UE  să se înregistreze pentru un domeniu .eu și în afara UE, indiferent de țara lor de reședință.

Orice persoană, care nu este cetățean al Uniunii și care este rezidentă a unui stat membru, precum și organizații și întreprinderi stabilite în UE, poate, de asemenea, să înregistreze un  domeniu de internet .eu.

Protejarea valorilor Uniunii

Conform solicitării Parlamentului European, Comisia va trebui să stabilească cerințe minime pentru circumstanțele în care trebuie să blocheze, să suspende sau să revoce un nume de domeniu, considerat de o instanță dintr-un stat membru ca defăimător, rasist sau contrar politicilor sau siguranței publice

Un nume de domeniu .eu poate fi, de asemenea, revocat dacă un deținător nu mai îndeplinește criteriile de eligibilitate, de ex. dacă deținătorul nu mai este cetățean al UE și locuiește în afara UE.

Pașii următori

Acordul trebuie, de asemenea, să fie adoptat formal de către Consiliu, după care acesta va fi publicat în Jurnalul Oficial. Regulamentul va intra în vigoare în 20 de zile de la data publicării și se va aplica începând cu 13 octombrie 2022, cu excepția dispozițiilor privind persoanele care pot înregistra un domeniu de intrnet “.eu”. Aceste dispoziții se aplică de la șase luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Măsurile privind schimbările climatice ar trebui aplicate după redresarea economiilor afectate de pandemie

Published

on

© European Parliament Media Center

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) susține că măsurile privind schimbările climatice ar trebui aplicate după redresarea economiilor afectate de pandemia cu coronavirus. 

În mesajul postat pe pagina oficială de Facebook, deputatul european menționează că, într-adevăr, planul de redresare post-pandemie al economiei Uniunii Europene s-ar putea ridica la 500 de miliarde de euro, ”sumă care pare să fi fost acceptată de Franța și Germania.”

Reamintim că Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au propus luni un plan de relansare pentru Uniunea Europeană de 500 de miliarde de euro pentru a face faţă impactului economic provocat de noul coronavirus, care a aruncat Europa într-o recesiune de o amploare istorică.

Referitor la planul de redresare economică pe care Comisia Europeană îl pregătește fără consultarea Parlamentului European, Marian-Jean Marinescu subliniază incertitudinea asupra nerambursării viitorilor bani: ”Deși nu a consultat Parlamentul cu privire la Planul de redresare, Comisia Eurpeană îl va face public la finalul acestei luni. Problema este că nu se știe încă ce parte a acestor fonduri vor fi bani neramburisabili și cat reprezintă credite.”

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

European Youth Event: Președintele Parlamentului European va încheia sesiunea online dedicată tinerilor cu privire la rolul UE în contextul crizei COVID-19

Published

on

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, va participa la sesiunea de închidere intitulată „Cum e să fii Președintele PE?”, pentru a-și prezenta activitatea zilnică, în special în aceste momente dificile, precum și răspunsul Parlamentului în față provocărilor COVID-19 și calea de urmat după criză.

Programul „EYE online” a debutat la 7 aprilie după confirmarea faptului că evenimentul bienal de la Strasbourg nu putea avea loc în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Ultima săptămână (25-29 mai) include mai multe sesiuni interactive, cum ar fi, printre altele, o dezbatere cu importanți factori de decizie din UE, activități pentru a înțelege mai bune ce înseamnă să fii eurodeputat sau interpret, și seminare pe diverse teme.

 

Președintele Sassoli va participa la sesiunea de închidere intitulată „Cum e să fii Președintele PE?”, pentru a-și prezenta activitatea zilnică, în special în aceste momente dificile, precum și răspunsul Parlamentului în față provocărilor COVID-19 și calea de urmat după criză.

Această ediție online urmărește să răspundă așteptărilor unui număr de peste 13.000 de tineri care s-au înscris la evenimentul din luna mai, dar și să permită participarea unui public mai larg. Până în prezent, activitățile s-au bucurat de peste 500.000 de vizualizări. Activitățile sunt transmise în direct pe pagina de Facebook a EYE.

Continue Reading

U.E.

Comitetul European al Regiunilor invită administrațiile locale și regionale să participe la cea de-a VI-a ediție a Forumului European pentru Migrație

Published

on

© CoR

Comitetul European al Regiunilor invită administrațiile locale și regionale să participe la cea de-a șasea ediție a Forumului European pentru Migrație. Evenimentul, organizat în colaborare cu Comisia Europeană, va avea loc la Bruxelles, în perioada 2-3 iunie la sediul CoR și EESC.

Potrivit comunicatului oficial al CoR, această ediție se va concentra pe legătura dintre politicile de integrare destinate migranților și refugiaților și politici sociale (politici de coeziune socială, cultură, educație și sport), pe necesitatea unui sprijin de integrare personalizat și pentru facilitarea întâlnirilor și interacțiunilor dintre migranți și cetățeni.

Se vor discuta, de asemenea, căi legale și sigure pentru cei care au nevoie de protecție internațională și despre modul de maximizare a integrării lor în societățile gazdă.

Participanții pot prezenta proiecte de succes privind integrarea migranților în societate. În plus, va avea loc o discuție cu privire la prioritățile viitoare în domeniul integrării, având în vedere strategia viitoare a UE și planul de acțiune în curs de pregătire.

Evenimentul va avea o abordare interactivă, participativă. Toți participanții trebuie să contribuie la discuții și să lucreze în grup. În timp ce organizatorii își propun să ofere participanților servicii de interpretare în mai multe limbi, este foarte recomandat ca participanții să aibă o bună stăpânire a limbii engleze sau franceze. Având în vedere formatul evenimentului, nu este prevăzută participarea la nivel politic. 

Cheltuielile legate de participare vor fi acoperite de Comisia Europeană. Funcționarii autorităților administrative selectate vor fi anunțați și vor primi invitații ulterior în acest proces. Autoritățile locale și regionale nu trebuie să depună un formular de depunere a cererii către CESE sau Comisia Europeană. CoR este responsabil de procedura de selecție. 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending