Parlamentul german a adoptat legea care permite căsătoria între persoanele de același sex: ”Suntem a 23-a țară din lume care face acest lucru”

Parlamentul german a votat vineri în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, relatează agențiile internaționale de presă, cu o majoritate de 393 la 226.

Acest pachet legislativ permite întreg spectrul de drepturi pentru cuplurile de același sex, inclusiv adoptarea copiilor, scriu The Telegraph și The Guardian.

”Mariajul reprezintă uniunea între două persoane de același sex sau diferit”, se arată în textul de lege sprijinit de către partidele de stânga.

”Progresul este posibil. Germania este a 23-a țară din lume care adoptă egalitate la nivelul tuturor căsniciilor”, a scris Martin Schulz pe Twitter, candidatul social-democrat pentru funcția de cancelar al Germaniei.

De cealaltă parte, Angela Merkel a precizat că speră ca acest vot să aducă o schimbare pozitivă, însă a menționat că a votat împotrivă, spunând că ea crede în căsătoria între persoane de sex diferit.

Căsătoria între persoanele de același sex reprezintă următorul pas după aprobarea parteneriatelor civile pe care Germania a implementat-o după 2001.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.