Parlamentul Romaniei a primit premiul “Coruptul anului”

parlamentul_romanieiIn fiecare an, Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) premiaza eforturile celor care au lucrat neobosit la dezvoltarea domeniului infractional si al coruptiei. In 2013, premiul de “Coruptul Anului” i-a fost decernat Parlamentului Romaniei.

“Frauda si deturnare de fonduri, falsificare, furturi si mita. Grupurile de crima organizata si persoanele corupte au avut inca un an plin de bucurii in 2013. Au reusit sa faca trafic de persoane si sa subjuge milioane de oameni de pe tot globul, au castigat sute de miliarde de dolari prin vanzari de droguri, au corupt nenumarate persoane si au incheiat parteneriate bune intre retele de infractionalitate si politicieni”, se arata in preambului motivarii de catre OCCRP a decernarii prestigiosului premiu, potrivit Ziare.com.

“Infractorii incearca tot timpul sa scape de lege. In acest an, Parlamentul roman a castigat premiul anual al OCCRP pentru eforturile sale de a realiza acest scop, prin mijloace legale”, spune textul OCCRP.

Detalii aici.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.