Parlamentul ucrainean, sub asalt. Sediul partidului lui Ianukovici, ocupat de manifestanţi

Noi ciocniri au loc marţi la Kiev între protestatarii antiguvernamentali şi poliţişti.

Manifestanţii ucraineni au lansat marţi un atac împotriva sediului Partidului Regiunilor al preşedintelui Viktor Ianukovici, aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov, preluând controlul asupra acestuia, după care au fost respinşi de către poliţişti antirevoltă, potrivit unui jurnalist AFP, informeaza Realitatea.net.

proteste ucraina

După ce au aruncat cu pietre şi coteiluri Molotov, între 200 şi 300 de manifestanţi au preluat controlul asupra sediului, plin de fum şi în care existau mai multe focare de incendiu.

Un steag albastru al Partidului Regiunilor a fost incendiat. Ei au fost nevoiţi să se retragă, la apropierea poliţiştilor antirevoltă.

Manifestanţii au spart cu ajutorul unui topor intrarea într-un garaj din curtea imobilului. O maşină a fost incendiată, iar o limuzină blindată a reuşit să părăsească zona violenţelor.

Poliţia a folosit grenade asurzitoare şi a tras cu gloanţe de cauciuc în manifestanţi, după ce aceştia din urmă au aruncat cu pietre în cordonul de poliţişti ce înconjoară Parlamentul.

Acestea sunt primele ciocniri care au loc la Kiev după confruntările de la sfârşitul lunii ianuarie, în urma cărora patru persoane au murit şi peste 500 au fost rănite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.