Partidul Noua Republică critică “NOUA VIZIUNE” privind UE a lui Barroso si Merkel: Cuvinte goale într-un turn de fildeş

Zilele acestea a fost prezentată, la Berlin, declarația finală privind „O nouă viziune asupra Europei”, în prezența președintelui Barroso și a cancelarului Merkel.

Caleaeuropeana.ro a transmis o solicitare reprezentantilor principalelor partide politice din Romania de a comenta documentul ce trasează liniile de viitor ale proiectului european. Raspunsurile vor fi publicate in ordinea sosirii la redactia noastra.

Astăzi redăm răspunsul dlui Corneliu Berari, vicepreşedintele Partidului Noua Republică:

corneliu berariCuvinte goale într-un turn de fildeș. Asta a fost prima impresia când am citit “Noua Narațiune pentru Europa” / “The New Narrative for Europe”, lansată cu mare tam-tam la Berlin, în prezența lui Barosso și a lui Merkel pe 1 martie.

Declarația asta ar trebui să fie un fel de “suflet pentru Europa”, să exprime o viziunea convingătoare și mobilizatoare despre viitorul “Europei Unite”. N-am putut să nu scap un “Auleo”! Păi cu textulețe din astea de la cursul de “cultural/gender studies” vă închipuți, dragi federaliști europeni, că veți putea înviora națiunile îmbătrânite ale Europei și veți putea mobiliza energiile necesare nu pentru nu știu ce viitor luminos, cosmopolit și multi-lateral sustenabil (după cum îl conturează “The New Narrative” într-un acces de wishful thinking) ci pentru chestiunea mult mai prozaică, dar foarte urgentă a plății imenselor datoriii publice din țările europene?” a argumentat vicepreşedintele Noua Republică.

Politicianul a criticat lipsa unor viziuni şi strategii privind viitorul Europei:

Dacă ăsta e nivelul de viziune politică al “Europei Unite”, dați-mi voie să fiu și mai sceptic în privința proiectului Statelor Unite ale Europei. Cu așa viziune, falimentul e și mai sigur decât cel pe care-l experimentează în momentul de față societățile din periferia sudică a UE, de la Grecia la Portugalia. Cea mai mare prostie pe care o putem face este să renunțăm la ultimele atribute ale suveranității naționale și la ideea forță și validată de istorie a statului național în favoarea vorbăriei sterpe din povestirea asta “post-modernă” despre “renașterea cosmopolită” a Europei.

Din păcate, partidele-bandă au dus statul român în pragul desființării, au distrus sănătatea și învățământul, au alungat din țară milioane de oameni vrednici, au pus țara pe butuci iar acum, după ce ne-au făcut să ne îndoim de noi înșine și de destinul nostru istoric, ne sugerează că nu mai ne rămâne decât să scăpăm de noi înșine prin deplina contopire în federația Europei Unite. Păi la ce să ne aliniem, la poveștile fără conținut ventilate de cei care cred că sufletul Europei poate exista prin punerea în paranteză a creștinismului? Nu, soluția e alta. Trebuie făcut inventarul, cât s-a furat și cine cât a furat din 1989 până astăzi. Responsabilii, adică partidele bandă, trimise la coșul de gunoi al istoriei. Iar apoi statul român trebuie reconstruit, pe temeliile valorilor perene. Stat național, armată națională, sistem de siguranță național, monedă națională. Națiune, nu ficțiune! Români, ar trebui să știți că singurul partid care militează pentru menținerea integrității statului național român este Partidul Noua Republică. Dacă vă doriți ca în secolul XXI să trăiți într-o Europă a Națiunilor, nu într-o Europă a ficțiunilor, atunci la alegerile din mai 2014 să știți că aveți o singură opțiune: Partidul Noua Republică!”

 

„O nouă viziune asupra Europei” este un proiect propus de Parlamentul European și pus în practică de Comisia Europeană în urma apelului lansat de președintele Comisiei, José Manuel Barroso, în cadrul „Discursului privind starea Uniunii” (2012), apel adresat artiștilor, scriitorilor, gânditorilor, oamenilor de știință și persoanelor care profesează în sectorul cultural, care s-au angajat să contribuie la viitorul Europei și la proiectul european. Mai multe detalii aici.

 

 

.

One Response to Partidul Noua Republică critică “NOUA VIZIUNE” privind UE a lui Barroso si Merkel: Cuvinte goale într-un turn de fildeş

  1. Pingback: Marian Jean Marinescu: Acum e la modă să fii eurosceptic. Proiectul “Noua viziune pentru Europa” e binevenit | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.