Connect with us

S&D

Partidul Socialiștilor Europeni: Europa trebuie să profite de oportunitățile pe care le are pentru a crea o schimbare reală în ceea ce privește egalitatea de gen

Published

on

© PES/Facebook

Europa trebuie să profite de oportunitățile pe care le are pentru a crea o schimbare reală în ceea ce privește egalitatea de gen, au declarat vineri miniștrii și secretarii de stat din cadrul Partidului Socialiștilor Europeni, informează comunicatul oficial. 

Cea de-a 66-a ediție a Comisiei ONU privind statutul femeii (CSW66) și viitoarele propuneri importante ale Comisiei Europene au fost pe ordinea de zi a întâlnirii miniștrilor și secretarilor de stat progresiști pentru egalitatea de gen cu comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, și cu vicepreședintele Grupului S&D din Parlamentul European, Helene Fritzon.

Săptămâna viitoare, Comisia ar trebui să prezinte o directivă privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice – o prioritate cheie pentru familia politică PES.

„Urgența de a aborda creșterea violenței bazate pe gen nu a fost niciodată mai mare. Viitoarea propunere de lege a UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice este menită să ofere un nivel minim de măsuri cuprinzătoare la nivelul UE pentru a aborda acest tip de violență și pentru a consolida egalitatea de gen. Propunerea va acoperi prevenirea violenței, protecția și sprijinirea victimelor, urmărirea penală a autorilor, precum și coordonarea și cooperarea între autorități”, a transmis comisarul european Helena Dalli. 

Citiți și: Eurobarometru: Peste 70% dintre femeile din România consideră că pandemia de COVID-19 a dus la creșterea violenței fizice și emoționale

„În următoarele luni, după doi ani de pandemie care a expus și agravat inegalitățile pentru femei, UE are câteva oportunități de aur pentru a realiza progrese reale. La CSW66 trebuie să facem presiuni pentru a ne asigura că există o puternică perspectivă de gen în cadrul acțiunilor naționale și internaționale pentru climă. Urgența climatică și inegalitatea de gen sunt indiscutabil legate între ele și nu vom reuși niciodată să le rezolvăm pe toate fără să le abordăm și pe celelalte. În Europa, suntem mai aproape ca oricând de realizarea unor progrese în ceea ce privește combaterea violenței împotriva femeilor, transparența salarială și mai multe femei în posturi de decizie. Trebuie să realizăm aceste obiective ca bază pentru o redresare echitabilă a femeilor în urma crizei economice și de sănătate. Acest lucru trebuie să se afle în fruntea agendei UE”, a subliniat președintele PES Women, Zita Gurmai. 

Andreea Radu este redactor CaleaEuropeană.ro. Absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din Bucuresti, Andreea urmează un program de masterat în domeniul "Politicile egalității de șanse in context românesc și european".

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

Published

on

© Guvernul României

Apartenența la Uniunea Europeană a adus foarte multe beneficii României, permițând țării noastre să se dezvolte, să-și dezvolte comunitățile și să ofere un trai mai bun românilor, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European.

Acesta a participat luni la evenimentul ”Living Better with Europe”, desfășurat la Palatul Parlamentului, unde au fost prezente figuri marcante din familia social-democrată europeană precum Iratxe García Pérez, președinta Grupului S&D din Parlamentul European, sau vicepreședinta acestui grup, Gabriele Bischoff.

”Acest eveniment organizat de Partidul Social Democrat cu sprijinul grupului social democrat din Parlamentul European și al colegilor mei din PES activists România are ca menire să sublinieze încă o dată faptul că PSD a luptat pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană, dar și pentru acest parcurs european al țării noastre. Acest lucru ne-a adus foarte multe beneficii. Este suficient să ne uităm la soldul pozitiv înregistrat în relația noastră cu Uniunea Europeană. Vedem în total peste 62 de miliarde de euro – reprezintă soldul pozitiv a tot ce înseamnă intrări versus contribuția noastră la UE. Acest lucru ne-a permis să ne dezvoltăm, să dezvoltăm comunitățile noastre, să oferim un trai mai bun românilor și asta ne propunem în continuare”, a subliniat Negrescu în debutul evenimentului.

El a punctat că ”împreună putem să identificăm cele mai bune soluții în perspectiva alegerilor pentru PE în așa fel încât, pe mai departe, împreună cu Grupul S&D să reușim să ghidăm Europa în această direcție corectă de construcție a unui trai mai bun pentru toți cetățenii europeni și, automat, pentru cetățenii României”.

”Suntem cu toții cetățeni europeni și avem tot dreptul să participăm la construcția și dezvoltarea Uniunii Europene”, a continuat eurodeputatul.

Conform bilanțului prezentat de Comisia Europeană în România la mijlocul lunii decembrie, în cei 17 ani de apartenență la UE, România a primit de trei ori mai mulți bani decât contribuțiile la bugetul european.

În contextul vocilor partidelor extremiste și pentru că României îi este mai bine în interiorul Uniunii Europene și nu în afara acestei familii, fapt reflect și prin cifre, europarlamentarul Victor Negrescu a lansat în anul alegerilor europarlamentare o companie pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO. 

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu: Voi reprezenta în continuare drepturile românilor și voi lupta pentru interesele României în toate comisiile parlamentare în care activez

Published

on

© Corina Crețu/Facebook

Eurodeputatul Corina Crețu, fost comisar european pentru coeziune, se angajează să reprezinte în continuare drepturilor românilor și să lupte pentru interesele României indiferent de comisia parlamentară din care face parte, potrivit unui mesaj pe Facebook.

„În urmă cu 4 ani anunțam că sănătatea a devenit una din marile priorități ale cetățenilor europeni – evident, fără să prevadă cineva pandemia prin care urmă să trecem. Nu pot decât să regret că aceste semnale de alarmă nu au fost luate în considerare cu mai multă seriozitate de către Statele Membre ale Uniunii Europene. Încă de atunci menționam beneficiile pe care politică de coeziune le poate aduce, inclusiv în domeniul sănătății. Nu mai puțîn de 4 miliarde de euro au fost alocate domeniului sănătății în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027”, scrie eurodeputatul român.

 

Din toamna anului trecut, fostul comisar activează în calitate de membru deplin și în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI), pe lângă activitatea mea din Comisia pentru Dezvoltare Regională, Control Bugetar și Afaceri Externe.

„Mi-am asumat acest rol pentru a contribui activ la elaborarea unor politici pentru prevenirea bolilor, asigurarea accesului la servicii medicale de calitate și abordarea problemelor de sănătate la nivel european”, afirmă Corina Crețu.

Ea mai explică că a decis să preia și activitatea în această Comisie „prin prisma experiențelor de viața din ultimii ani, în urmă cărora am constatat că nu acordăm suficientă atenție prevenției și calității alimentației, România fiind țara în care cele mai multe tipuri de cancer sunt depistate în faze în care mai pot fi făcute prea puține lucruri pentru supraviețuire”.

Astfel, în calitate de Membru al Parlamentului European, Corina Crețu se angajează să reprezinte „în continuare drepturile românilor și voi lupta pentru interesele României în toate comisiile parlamentare în care activez”.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu, despre ajutoarele de stat aprobate de CE destinate fermierilor români: Vocea lor este în final auzită și la Bruxelles

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Corina Crețu salută decizia Comisiei Europene prin care a aprobat două scheme de ajutor de stat notificate de România, destinate fermierilor, în valoare totală de 297 de milioane de euro. 

Decizia vine în urma solicitării Guvernului României și dezbaterii prioritare din această săptămână din Parlamentul European, unde s-a analizat situația dificilă a fermierilor europeni și a comunităților rurale. Aceste scheme au fost aprobate în temeiul Cadrului Temporar de Criză și Tranziție, prin care se pot acorda ajutoare de stat pentru sectoare esențiale în vremuri de criză.

„Salut această decizie a Comisiei, care vine într-un moment mai important decât oricând pentru fermieri. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile prin protestele din ultimele săptămâni, iar vocea lor este în final auzită și la Bruxelles”, a transmis fostul comisar european. 

Prima schemă de 241 de milioane de euro în granturi directe vor merge către producătorii de cereale de iarnă și rapiță, care întâmpina dificultăți cu lichiditățile financiare.

Citiți și: CE aprobă ajutorul de stat al României, în valoare de 241 milioane de euro, pentru producătorii agricoli în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Cea de-a două schemă este de 56 de milioane de euro, tot în granturi directe și este destinată sectorului porcinelor și păsărilor de curte, care se confruntă cu probleme financiare pe fondul războiului din Ucraina.

Citiți și: CE aprobă o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 56 mil. euro pentru sprijinirea sectorului porcinelor și păsărilor de curte

„Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat până la data de 30 iunie 2024. 31% din fermele din Uniunea Europeană se află pe teritoriul României, ceea ce face țara noastră un actor important la nivel european din acest punct de vedere”, mai informează Corina Crețu.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

U.E.8 seconds ago

Ministrul francez de Interne: Rusia este astăzi principalul inamic al Franței în războiul informațional

PARLAMENTUL EUROPEAN33 mins ago

Anul alegerilor. Parlamentul European a adoptat noi norme de transparență pentru publicitatea politică menite să combată dezinformarea și ingerințele străine

COMISIA EUROPEANA47 mins ago

Comisia Europeană prezintă noi inițiative de stimulare a poziției de lider industrial a UE în domeniul materialelor avansate, o tehnologie-cheie relevantă pentru dubla tranziție verde și digitală

BUSINESS1 hour ago

Președintele ARICE: Este necesar să identificăm noi oportunități de afaceri, care să ducă la o creștere a exporturilor românești pe piața turcă

ROMÂNIA2 hours ago

Prin promovarea inovării la nivelul practicilor de audit, Curtea de Conturi se alătură eforturilor administrative de implementare a reformelor necesare aderării României la OCDE

Marian-Jean Marinescu2 hours ago

Marian-Jean Marinescu este al doilea cel mai influent europarlamentar în ceea ce privește politicile de transport

NATO6 hours ago

SUA, NATO și UE se distanțează de afirmațiile lui Macron și resping ideea de a trimite trupe aliate în Ucraina: Nu există astfel de planuri

ROMÂNIA18 hours ago

Nicolae Ciucă: PNRR este instrumentul prin care România trebuie să reuşească o adevărată ofensivă verde

COMUNICATE DE PRESĂ18 hours ago

Într-o întâlnire cu ambasadorul Elveției în România, directorului general ICI București a subliniat importanța dialogului continuu pentru provocarea proiectelor comune care să contribuie la progresul științific și tehnologic

U.E.19 hours ago

Olaf Scholz se delimitează de declarațiile lui Macron: Niciun soldat al ţărilor membre UE sau NATO nu va fi trimis în Ucraina

ROMÂNIA22 hours ago

Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum: Dorim ca SUA să devină partenerul principal non-UE al României. În contextul provocărilor de securitate atât de mari, nu mai avem ” timp de proiecte mici”

NATO4 days ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

U.E.5 days ago

Bruxelles-ul va debloca fonduri europene de 137 miliarde de euro pentru Polonia în contextul reformelor privind statul de drept

ROMÂNIA7 days ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

ROMÂNIA1 week ago

Interviu | Ambasadorul Italiei la București: Modelul nostru de cooperare economică de succes ar trebui să evolueze spre a treia fază, axată pe sectoarele inovatoare care servesc tranziția ecologică și digitală

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Componenta economică româno-italiană, extrem de solidă. Peste 20 miliarde de euro vor fi investite până în 2030 în infrastructura de transport

ROMÂNIA2 weeks ago

România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului Strategic Consolidat. Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au pus bazele unui plan de acțiune pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea României, punând în aplicare experiența dobândită în străinătate

Trending