Patriarhul Daniel cere Consiliilor Judeţene 300.000 lei pentru Catedrala Neamului

Patriarch_Daniel_of_RomaniaPatriarhia Română a trimis luna trecută către administraţiile locale o scrisoare semnată de Preafericitul Daniel prin care solicită câte 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti.

„Constatăm cu îngrijorare că, în contextul actualei crize economice, rezultatele colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător, fapt care afectează bunul mers al acestui important şantier bisericesc. În aceste condiţii, vă rugăm, Domnule Preşedinte, să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române – Catedrala Mântuirii Neamului, pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări”, se arată în scrisoarea trimisă în 11 noiembrie şi semnată însuşi de Patriarhul Daniel, potrivit Adevarul.ro.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a explicat că acest demers respectă Ordonanţa nr. 19 din 2005 care reglementează construirea edificiului. „Potrivit legii Catedralei, pot fi oferiţi bani de la bugetul central şi de la bugetele locale, la solicitarea Patriarhiei Române. Catedrala nu este doar a bucureştenilor, ci a tuturor românilor din ţară şi din străinătate“, a declarat Constantin Stoica.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început la sfârşitul lui 2010, iar construcţia va avea o înălţime de 100 de metri. În prezent, Patriarhia Română mai are nevoie de aproximativ 75 de milioane de euro  pentru terminarea edificiului, fără finisaje.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.