Patronul britanic al unei firme de taxi: Angajez romani si bulgari pentru ca englezii sunt lenesi

Flag_-_Great_BritainPatronul unei firme de taxi din Newport spune ca a fost fortat sa angajeze mai ales lucratori din Europa de Est pentru ca britanicii sunt prea lenesi. El crede ca etica muncii in cazul esticilor este de zece ori mai buna decat cea a britanicilor.

Omul de afaceri Terry Spooner, in varsta de 42 de ani, a criticat cultura britanica a ajutoarelor sociale care ii face pe soferii care ar putea sa munceasca sa prefere in schimb alocatiile de somaj oferite de guvern, scrie Daily Mail, potrivit Ziare.com.

Spooner spune ca britanicii nu sunt de incredere. “O multime de firme din industria serviciilor recruteaza est europeni pentru a se asigura ca au personal care macar vine la slujba. Si eu am fost lasat in aer de o gramada de ori. Angajatii se dau bolnavi fara sa iti mai spuna sau demisioneaza dupa o saptamana sau ceva de genul asta”, s-a plans Spooner.

“Cultura ajutoarelor sociale in aceasta tara cu siguranta nu ajuta la rezolvarea problemei. Oamenii pun in balanta optiunile si se gandesc: care e rostul sa ma duc la munca pentru inca doar 150 lire pe saptamana? Asa ca renunta. Asta e chestiunea care nu e in regula in tara noastra”, a punctat patronul englez.

Sursa: Ziare.com
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.