PDL îi cere premierului să prezinte prioritățile pentru perioada 2014-2020

alexandru-nazarePartidul Democrat Liberal a depus, marți, o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaților prin care cere prezența premierului Victor Ponta în Parlament pentru a discuta despre stadiul negocierilor cu Comisia Europeană în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene alocate pentru perioada 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă.

”Astăzi a fost votată în Parlament legea pentru aprobarea ordonanței care dă Ministerului Fondurilor Europene atribuții în ceea ce privește negocierea Acordului de Parteneriat și a  programelor operaționale pentru perioada 2014 – 2020. Este revoltător că, la 3 luni de la începerea noii perspective financiare a UE, România nu doar că nu a trimis la Bruxelles documentele privind prioritățile de finanțare pe următorii 7 ani, ci abia acum stabilește instituția care ar trebui să negocieze. Premierul Ponta este în același timp preocupat de faptul că fondurile europene nu vor fi suficiente pentru a ne rezolva toate problemele. Ponta se pare că n-a reușit să citească povestea lui Habarnam nici până acum, și, deși actualul Guvern habar nu are ce să facă cu fondurile europene, se plânge că sunt prea puțini bani”, a declarat vicepreședintele PDL Alexandru Nazare.

PDL semnalează de asemenea că, deși nu avea atribuții explicite în acest sens, Ministerul Fondurilor Europene a publicat o nouă variantă a Acordului de Parteneriat, documentul care va sta la baza utilizării fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014-2020. De asemenea, au fost publicate și variante de lucru ale programelor operaționale. Cu toate acestea, documentele nu răspund criticilor transmise în ultimele luni de Comisia Europeană, iar ca urmare a întârzierii transmiterii acestui document către Bruxelles România riscă să aibă o rată 0 de absorbție anul acesta pentru fondurile din alocarea 2014-2020.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.