Pentagonul a anunţat că o paradă militară de proporţii va fi organizată la Washington pe 11 noiembrie

Departamentul Apărării al  SUA a anunţat vineri că va organiza o paradă militară la Washington pe 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor, informează AFP. Pentagonul răspunde astfel dorinţei preşedintelui Donald Trump exprimate după ce a asistat la defilarea forţelor armate franceze pe 14 iulie anul trecut, la Paris, când a fost oaspetele omologului său Emmanuel Macron de ziua naţională a Franţei, relatează Agerpres.

Parada se va concentra asupra „contribuţiei veteranilor noştri de-a lungul istoriei armatei americane, începând cu războiul de independenţă şi cel din 1812, până în zilele noastre, punând accentul pe preţul libertăţii”, arată un memorandum privind “instrucţiuni preliminare în vederea pregătirii şi realizării unei parade militare”, citat de AFP.

Acelaşi document transmis presei precizează, potrivit Reuters, că la defilare nu vor participa tancuri, pentru a menaja infrastructura de pe traseul dintre Casa Albă şi Capitoliul din Washington. În schimb, manifestarea va include „o componentă aeriană masivă la finalul paradei”.

Reuters menţionează că paradele militare, organizate în multe ţări pentru etalarea forţelor armate cu ocazia zilelor naţionale sau a aniversărilor unor victorii, sunt relativ rare în Statele Unite. În 1991, tancuri şi mii de infanterişti au defilat prin Washington pentru a sărbători victoria în primul război din Golf împotriva forţelor irakiene ale lui Saddam Hussein, care invadaseră Kuweitul.

Citiți și: 

Donald Trump anunţă, într-o întâlnire cu Emmanuel Macron la ONU, că se gândeşte să organizeze o paradă militară de 4 iulie la Washington, inspirată de cea de la Paris

 

.

One Response to Pentagonul a anunţat că o paradă militară de proporţii va fi organizată la Washington pe 11 noiembrie

  1. Stefan 11/03/2018 at 09:47

    La 11 Noiembrie 1918 ora 11 s-a incheiat WWI, este o Zi Speciala si in UK

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.