Pentru prima dată din 1980, SUA refuză să reînnoiască autorizația acordată Organizației pentru Eliberarea Palestinei de a avea reprezentață la Washington

Statele Unite au refuzat să reînnoiască autorizația care permite Organizației pentru Eliberarea Palestinei ( OEP) să aibă o reprezentață la Washington, pentru prima dată din 1980, a anunțat sâmbătă ministrul palestinian de externe Riyad al-Malki, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Foto: www.paginaeuropeana.ro

Organizația pentru Eliberarea Palestinei este considerată de comunitatea internațională drept organizația care reprezintă poporul palestinian.

OEP trebuie să obțină la fiecare șase luni o autorizație de funcționare pentru biroul său din capitala americană.

Autoritatea Palestiniană a primit o scrisoare în urmă cu două zile de la Departamentul de Stat american prin care eram informați că secretarul de stat nu a găsit suficiente motive pentru a menține acest birou deschis“, a spus Malki.

“Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în trecut și am cerut clarificări din partea Departamentului de Stat și a Casei Albe”, a adăugat el. “Ei ne-au răspuns că luni va avea loc o reuniune la nivel de experți și ne vor da apoi un răspuns clar”, a adăugat ministrul palestinian.

Este pentru prima dată din 1980 când există o întârziere în obținerea acestei autorizații necesare pentru funcționarea biroului”, a spus Malki.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că motivul acestei decizii este dat de discursul palestinian Mahmoud Abbas în cadrul Adunării Generale a ONU. Abbas a afirmat că palestinienii au denunțat colonizarea israeliană printr-o sesizare la Curtea Penală Internațională (CPI).

Statele Unite și Israelul nu recunosc CPI, primul tribunal permanent care judecă genocide, crime de război și crime împotriva umanității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.