Perspectivele Romaniei in urmatoarele sase luni

Aşteptările pentru Bursa de Valori Bucureşti s-au îmbunătățit uşor în septembrie, se arata intr-un articol al ziarului Romania Libera ca Indicatorul ZEW care măsoară încrederea investitorilor în economie, în Europa Centrală şi de Est a consemnat scăderi pentru toate ţările din regiune, cu excepţia Turciei.

Evoluţiile aşteptate în cazul României sunt  în prezent, printre cele mai bune din regiune, deşi situaţia economică actuală este una precară,  potrivit experţilor consultaţi de Centrul german pentru Cercetări Economice Europene (ZEW) şi grupul austriac ERSTE.

România a continuat în septembrie să aibă cele mai bune perspective economice la şase luni, din regiunea în Europa Centrală şi de Est (ECE), în condiţiile în care ţări precum Ungaria şi Polonia au înregistrat scăderi puternice ale încrederii, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Pe locul al doilea, dar la mare distanţă de România, se află Slovacia, cu -35 puncte (cu un declin de 9,4 puncte).

Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Ungaria, cu 31,8 puncte, la -47,5 puncte, cel mai redus nivel între statele incluse în studiu, urmată de Polonia, cu un declin de 21,6%, la -36,8 puncte.

Cu toate acestea, situaţia economică actuală rămâne precară.

În contextul  situaţiei economice actuale, România a rămas pe penultimul loc în regiune, înaintea Ungariei. Indicele pentru România a urcat uşor cu 3,5 puncte, la -37,2 puncte.

Puteti vizualiza intregul articol aici.

Sursa foto: bloombiz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.