Connect with us

S&D

PES salută recentele victorii electorale obținute de social-democrații din Germania, Portugalia și Norvegia

Published

on

© PES/Facebook

Acțiunile ferme de protejare a sănătății publice și de salvare a locurilor de muncă în timpul crizei, combinate cu o viziune a unui viitor mai echitabil și mai sustenabil, au rezonanță în rândul alegătorilor și aduc succese electorale pentru social-democrații din întreaga Europă, a transmis Partidul Socialiștilor Europeni, printr-un comunicat de presă. 

Reprezentanții partidelor și organizațiilor membre cu drepturi depline ale PES au salutat joi recentele victorii electorale obținute de membrii PES în Germania, Portugalia și Norvegia. 

În cadrul unei reuniuni online, membrii președinției PES au purtat o discuție privind prioritățile politice pentru lunile următoare. Reprezentanții au discutat despre planurile progresiste pentru viitorul Europei – o Uniune echitabilă din punct de vedere social și durabilă din punct de vedere ecologic, care apără democrația și drepturile. 

„În întreaga Europă, mesajul nostru privind un viitor durabil și echitabil din punct de vedere social este foarte popular. Noi stabilim agenda privind redresarea. Alegătorii văd că social-democrații oferă rezultate. Salarii echitabile, o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, locuințe mai bune, pensii mai bune și multe altele. Vreau să îi felicit pe Olaf Scholz și SPD, pe Antonio Costa, precum și pe Jonas Gahr Støre și Partidul Muncii din Norvegia pentru victoriile obținute în alegeri. Alegătorii și-au pus încrederea în ei și au ales în mod clar o cale progresistă de urmat”, a declarat președintele PES, Sergei Stanishev. 

„În Norvegia și Germania, coalițiile care se formează acum trebuie să reflecte acest fapt. Este timpul să ne apucăm de treabă pentru a pune în aplicare politici progresiste, pentru a construi o redresare și pentru a aduce un viitor mai echitabil și mai durabil pentru toți”, a adăugat acesta. 

Citiți și Cum arată viziunea social-democraților la conducerea Germaniei post-Merkel. Olaf Scholz: SPD, Verzii și FDP au un mandat clar dat de cetățeni pentru formarea următorului guvern

Victoriile electorale recente au consolidat familia PES, care se află deja la putere – ca guvern majoritar sau în coaliție – în Spania, Portugalia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Malta, Italia, Belgia, Republica Cehă și Luxemburg.

Potrivit comunicatului citat, PES va reuni familia politică progresistă la sfârșitul acestui an. Președinția PES a convenit ca următorul Consiliu PES să aibă loc la Bruxelles, Belgia, în decembrie 2021. Prim-miniștri, lideri, reprezentanți ai partidelor și alții se vor reuni pentru acest eveniment. Va fi un moment important în care PES își va stabili prioritățile pentru viitorul Europei. 

La capătul unor alegeri cu o prezență la vot de 76,6%, social-democrații din Germania au obținut cel mai bun scor politic din ultimii opt ani, clasându-se pe primul loc și plasându-l drept favorit pe vice-cancelarul Olaf Scholz să încerce formarea unei majorități în viitorul Bundestag. 

ROMÂNIA

Eurodeputatul Victor Negrescu: În contextul noului ciclu de finanțare european există și „Garanția pentru Tineret” prin care putem sprijini copiii în a nu renunța la școală

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Există la nivel european posibilitatea de a implementa „Garanția europeană pentru tineret”. În România a fost implementat un proiect pilot în acest sens, care ar permite identificarea și implementarea unor soluții pentru tinerii decuplați de școală, dar ulterior a fost blocat, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D), vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro despre finanțarea adecvată a educației și salariul minim european.

„Este un mecanism european, finanțat din bani europeni. Cu acei bani am putea crea programe de internship remunerate din bani europeni, am putea dezvolta programe de tip școală după școală sau să găsim soluții pentru a dezvolta competențele tinerilor. Sper să relansăm acest program. În contextul noului ciclu de finanțare european, apare și garanția europeană pentru copii, fiind extrem de importantă, unde sunt tot felul de instrumente cu care putem sprijini tinerii de la o vârstă foarte fragedă în a nu se decupla de școală”, a detaliat deputatul european. 

Înființata în 2013, Garanția pentru tineret a creat oportunități și a ajutat peste 24 de milioane de tineri să își găsească un loc de muncă sau să participe la un program de formare continuă, de stagiu sau ucenicie.

Victor Negrescu a amintit că anul viitor va fi Anul European al Tineretului: „ Este extrem de important să fructificăm acest moment. Mi-aș dori ca România să devină  o țară activă în ceea ce înseamnă implementarea acestor măsuri”.

Citiți și: Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație din PE: România a ignorat recomandările europene pe zona de educație în contextul pandemiei

Mai mult, eurodeputatul a subliniat că, în contextul discuțiilor privind bugetul de anul viitor, Parlamentul European a solicitat o suplimentare a fondurilor și a obținut ceva extrem de important: Comisia Europeană va monitoriza implementarea celor două garanții și va veni cu recomandări specifice pentru fiecare stat și uneori chiar și cu alocări financiare suplimentare. 

„Dacă România a întâmpinat dificultăți, acum nu ar trebui să mai venim cu această scuză pentru că există sprijin direct din partea Comisiei Europene, obținut datorită eforturilor noastre din Parlamentul European”, a spus el. 

Victor Negrescu  a făcut parte din echipa de negociere care a discutat bugetul pe anul viitor, aceste garanții fiind o prioritate pentru grupul său politic din Parlamentul European.

„Noi am solicitat inclusiv acest sprijin din partea Comisiei Europene și am mai făcut ceva de care suntem foarte mândri: Am obținut o alocare de 8 milioane de euro pentru cadrarea evenimentelor structurale care vor fi organizate la nivel european pe  lângă contribuția statelor membre. Comisia Europeană a lansat Anul European al Tinerilor, dar a uitat să aloce  bani pentru acest lucru. S-a bazat pe entuziasmul tinerilor și pe această idee stranie că tinerii pot face lucruri gratis. Tinerii pot face și lucruri gratis, însă dacă vorbim de lucruri concrete pentru tineri, trebuie să investim resurse și să venim cu proiecte concrete”, a punctat europarlamentarul. 

Potrivit acestuia, Comisia dedicata educației și tinerilor a venit cu un set de recomandări pentru instituțiile europene în așa fel încât „dacă avem un an european dedicat tinerilor, să existe concluzii, adică ce facem concret pentru tineri în anul respectiv. Putem introduce peste tot stagii remunerate, putem promova la nivel european ideea că accesul la anumite tipuri de formări este oferit tinerilor din banii europeni și trebuie să ne asigurăm că reducem șomajul în rândul tinerilor. Trebuie sa trecem la ceva mai concret”, a conchis Victor Negrescu. 

Ca urmare a anunțului făcut de președinta Ursula von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii, Comisia Europeană a adoptat în urmă cu o luna propunerea sa oficială de a face din 2022 „Anul European al Tineretului”. 

Reamintim că Ursula von der Leyen, a anunțat în timpul discursului său anual din plenul Parlamentului European de la Strasbourg că le va oferi tinerilor un nou program, denumit „ALMA”, care le va da posibilitatea de a lucra temporar într-un alt stat membru.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

România trebuie să fructifice fondurile europene alocare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin Cadrul Financiar Multianual pentru componenta de digitalizare, care reprezintă soluția pentru eficientizarea statului, a transmis europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D), membru al Comisiei pentru bugete (BUDG) din Parlamentul European și al echipei care a negociat bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022.

Într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro, acesta a subliniat că ”o digitalizarea eficientă ar însemna ca toate aspectele din viața noastră să fie mai ușoare și mai ușor de accesat.”

”Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul pe care, de multe ori, mulți români îl critică pe bună dreptate pentru că statul român este greoi în modul în care acționează și reacționează la diferite situații. O digitalizare eficientă ar însemna ca toate aspectele din viața noastră să fie mai ușoare și mai ușor de accesat. Am folosit cuvântul ușor pentru că este elementul central care, de multe ori, este ignorat atunci când vorbim de digitalizare la nivelul instituțiilor statului.  Asta înseamnă concret să plătești taxele liniștit din fața calculatorului, să poți interacționa cu orice instituție dând un mail sau folosind o aplicație dedicată, ca toate datele tale referitoare la formarea ta, veniturile tale să îți fie accesate printr-un simplu click, să ai un cont individual, să vezi ce se întâmplă cu copilul tău, să poți să îți accesezi datele bancare. Foarte multe date din viața noastră de zi cu zi în așa fel încât lucrurile să fie simple și predictibile”, a detaliat Victor Negrescu.

În viziunea sa, este nevoie de o abordare strategică pentru ca aceste lucruri să se întâmple, adică ”să folism tehnologie compatibilă atunci când facem investiții în materie.”

Victor Negrescu a punctat în acest context că România dispune de resursele financiare și că ”foarte multă lume vrea să ne ajute”, făcând referire la finanțările europene.

”Avem bani pentru asta. Avem minimum 20% din PNRR care merg către componenta digitală, avem fonduri dedicate digitalului privind toate aspectele sale în noul ciclu de finanțare european. Trebuie doar să gândim acest proces. Avem foarte mulți bani și anul viitor. Am negociat bugetul pe anul 2022. Am reușit o suplimentare a bugetului de aproape jumătate de miliard de euro pentru anul viitor și avem sume suplimentare pe zona aceasta de digital, de cercetare, de educație, de inovație și cred că trebuie să fructificăm în mod special anul viitor tot ceea ce înseamnă aceste oportunități europene. Este un an cheie și pentru banii europeni din ciclul financiar și pentru PNRR (trebuie să contractăm 70% din sume). 2022-2023 reprezintă perioada pentru a face acest lucru”, a făcut o scurtă trecere în revistă eurodeputatul.

Într-un mesaj către autoritățile de la București, Negrescu și-a exprimat speranța că va fi înțeleasă ” nevoia aceasta de unitate și să ne concentrăm pe a da României o șansă mai mare în a fructifica oportunitățile oferite de Europa.”

”Dincolo de ceea ce ne separă, această nevoie de a aduce resurse financiare în țară și de a dezvolta România este lucrul care ne poate uni”, a conchis europarlamentarul.

Potrivit Indicelui economiei și societății digitale, care urmărește progresele înregistrate în statele membre ale UE în ceea ce privește competitivitatea digitală în domenii precum capitalul uman, conectivitatea în bandă largă, integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi și serviciile publice digitale, România se află pe ultimul loc din cele 27 de state membre.

Citiți și:
Indicele economiei și societății digitale (DESI) pentru 2021: România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește performanțele în domeniul digital

Țara noastră poate recupera decalajele privind digitalizarea cu ajutorul celor banilor din PNRR destinați acestui domeniu, dar și prin intermediul fondurilor europene cuprinde în bugetul multianual.

Miniștrii economiei și finanțelor din statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, la 28 octombrie, Planul Național de Redresare și Reziliență al României, prin care țara noastră va putea accesa 29,2 miliarde de euro, după ce, anterior, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat undă verde, la București, acestui document prin intermediul căruia România va putea să-și redreseze economia și să-și construiască reziliența în urma pandemiei, printr-o tranziție verde și digitală

Citiți și:
PNRR-ul României este oficial aprobat: Consiliul UE a adoptat planul de 29,2 miliarde de euro. Bucureștiul va putea accesa o prefinanțare de 3,6 miliarde de euro

România a transmis Planul Național de Redresare și Reziliență la 31 mai și l-a publicat la 2 iunieȚara noastră dispune de o alocare de 29,2 miliarde de euro, 14,2 miliarde de euro granturi și 14,9 miliarde de euro împrumuturi, acestea din urmă fiind contractate la o dobândă foarte avantajoasă, de 0,085%.

Dincolo de PNRR, țările membre, adică și România, dispun de sprijin din partea Uniunii Europene în procesul de digitalizare prin programul Europa Digitală.

Bruxelles-ul urmărește să promoveze prin acest instrument implementarea pe scară largă a tehnologiilor de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială și cele mai recente instrumente de securitate cibernetică, pentru a accelera transformarea digitală a societăților și economiilor europene.

Programul se va derula pe durata cadrului financiar multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027, având un buget total substanțial de 7,5 miliarde de euro.

Programul de lucru principal pentru programul ”Europa digitală” va include investiții, în special în următoarele domenii:

  • implementarea unor spații comune de date (de exemplu, spații de date pentru sectoarele producției, mobilității și finanțelor) care vor facilita schimbul transfrontalier de date pentru întreprinderi, inclusiv pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și întreprinderile nou-înființate, și pentru sectorul public, precum și implementarea unei infrastructuri și a unor servicii agregate de tip cloud-to-edge, care vor constitui coloana vertebrală a soluțiilor digitale ce vor garanta securitatea fluxurilor de date;
  • construirea de instalații de testare și experimentare pentru soluții bazate pe IA, cu scopul de a stimula utilizarea IA de încredere (inclusiv de către IMM-uri și întreprinderi nou-înființate) pentru a răspunde principalelor provocări societale, inclusiv provocărilor pe care le reprezintă schimbările climatice și asistența medicală durabilă (de exemplu, implementarea unor infrastructuri de testare a IA pentru sănătate, precum și pentru orașele și comunitățile inteligente);
  • implementarea unei infrastructuri de comunicații cuantice securizate pentru UE (EuroQCI), care va asigura o reziliență ridicată la atacurile cibernetice;
  • înființarea și organizarea de studii de master în domeniul principalelor tehnologii digitale avansate pentru a stimula competențele digitale în Europa, inclusiv acțiuni cum ar fi organizarea de cursuri intensive în domeniul digital pentru IMM-uri, astfel cum s-a anunțat în Agenda pentru competente și în Strategia pentru IMM-uri, prezentate în 2020;
  • înființarea, operarea, asigurarea întreținerii și dezvoltării continue de servicii digitale care să sprijine interoperabilitatea transfrontalieră a soluțiilor utilizate de administrațiile publice (de exemplu, identitatea digitală europeană).

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, încercând să ofere oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru, a explicat eurodeputatul Victor Negrescu (PSD, S&D) într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro.

”În prezent, avem următoarea situație: avem companii care, pentru aceeași muncă, plătesc oamenii diferit în Europa. În România, salariul de multe ori este mult mai mic pentru aceeași muncă față de un salariat la fel de bine pregătit care lucrează în Germania sau în Franța. Această măsură vine să corecteze acest lucru, mai întâi la nivelul salariului minim și, ulterior, sperăm, prin alte mecanisme pentru a oferi oportunități egale tuturor celor care lucrează în Europa și să nu mai existe această discrepanță, aceste atacuri care au loc uneori în Europa cum că țările din est merg cu salarii mai mici, ceea ce este fals.  Nu ne dorim salarii mai mici, acestea sunt cele pe care le primim. Ne-am dori salarii mai mari, dar pentru acest lucru trebuie ca și companiile să facă în așa fel încât să respecte aceleași standarde peste tot” a detaliat europarlamentarul, un avocat al introducerii salariului minim european.

Citiți și: 
Victor Negrescu, președintele PES activists România: Am lansat o campanie în favoarea introducerii salariului minim european și zece teme progresiste, care pot sta la baza unui nou contract social european

Victor Negrescu a explicat ce cuprinde propunerea de directivă, care vine ”să seteze cadrul.”

”Acolo unde nu există negocieri colective, cum este cazul României, ar trebuie să fie implementat un mecanism adecvat, supravegheat de Comisia Europeană în așa fel încât, atunci când vorbim de măsuri sociale și de salariul minim, să fie o discuție reală, realistă, bazată pe date concrete, inclusiv pe nevoia de a-i asculta pe salariați.  Al doilea lucru pe care îl spune această directivă este că salariul minim din fiecare stat trebuie să fie corelat cu standardele europene, cele internaționale: 50% din salariul mediu brut sau 60% din salariul median brut. Asta înseamnă o creștere inclusiv a salariului minim din România, vorbim de o creștere posibilă de undeva de circa 1000 de lei. Această directivă nu va fi implementată imediat. Ea ar urma să intre în vigoare undeva în 2024 cu un posibil termen de grație de circa trei ani, deci se poate prelungi până în 2027”, a detaliat eurodeputatul.

Adresându-se companiilor mici și mijlocii, Negrescu le-a transmis că ”nu trebuie să fie speriate de această măsură pentru că această directivă este asociată cu posibilitatea ca statele membre să ofere sprijin financiar pentru IMM-uri, pentru plata acestor salarii, inclusiv bani europeni pentru a ajuta companiile în acest proces.”

”Discuția a fost foarte aprinsă. Sunt state mai reticente, oameni mai reticenți. Acum, când vorbim, această directivă a trecut de Parlamentul European, ceea ce este un lucru îmbucurător. Eu am militat pentru salariul minim european. Încă din ianuarie, anul trecut, am strâns mii de semnături în toată țara. Este o măsură populară în rândul românilor care ar urma să corecteze o nedreptate în ceea ce înseamnă salarizarea europeană. Mă Bucur că Nicolas Schmit, comisarul european pentru drepturi sociale, a promovat această idee”, a amintit europarlamentarul.

Eurodeputații au decis joi să demareze negocierile cu Consiliul Uniunii Europene privind directiva care va garanta tuturor lucrătorilor din UE un salariu minim corect și adecvat.

Parlamentul a aprobat mandatul convenit de comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale cu 443 de voturi pentru, 192 împotrivă și 58 de abțineri Negocierile pot începe de îndată ce Consiliul își va fi aprobat propria poziție.

Proiectul de directivă privind salariul minim are ca scop stabilirea unor cerințe minime pentru a asigura un venit care să permită un nivel de trai decent pentru lucrători și familiile lor. Acest lucru poate fi realizat fie prin intermediul unui salariu minim prevăzut de lege (cel mai mic nivel salarial permis de lege), fie permițând lucrătorilor să își negocieze salariile cu angajatorii lor prin intermediul negocierilor colective.

Parlamentul dorește, de asemenea, să consolideze și să extindă acoperirea negocierilor colective, obligând statele membre în care mai puțin de 80% din lucrători sunt acoperiți de aceste acorduri să ia măsuri active pentru a promova acest instrument.

La fârșitul lunii octombrie a anului trecut, Comisia Europeană a propus o directivă a UE în scopul de a se asigura că lucrătorii din Uniune sunt protejați prin existența unor salarii minime adecvate care să le permită un trai decent peste tot unde muncesc.

Directiva propusă instituie un cadru prin care salariile minime să devină mai adecvate și în baza căruia lucrătorii să poată beneficia de protecția salariului minim în UE.

Propunerea Comisiei respectă pe deplin principiul subsidiarității: stabilește un cadru pentru standarde minime, respectând și reflectând competențele statelor membre și autonomia și libertatea contractuală a partenerilor sociali în ceea ce privește salariile. Aceasta nu obligă statele membre să introducă salarii minime prevăzute de lege și nici nu stabilește un nivel comun al salariilor minime, dar prevede consolidarea aplicării și a monitorizării protecției salariului minim stabilite în fiecare țară.

Directiva propusă introduce raportarea anuală către Comisie de către statele membre cu privire la datele legate de protecția salariului minim.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
INTERNAȚIONAL5 hours ago

Summit ASEM: Ministrul Bogdan Aurescu a reliefat interesul României pentru o implicare mai activă în regiunea Asia-Europa

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Comisia Europeană propune noi măsuri pentru a impulsiona crearea uniunii piețelor de capital: Va consolida competitivitatea internațională a UE ca loc de tranzacționare

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Comisarul european Adina Vălean: Lupta pentru prosperitate și justiție au determinat pașii R. Moldova spre UE

ENGLISH6 hours ago

On its 25th anniversary, ARPIM launched a working paper with policy makers on health system resilience

U.E.6 hours ago

Franța și Italia au semnat cu mare fast “Tratatul de la Quirinale”, un pact de cooperare europeană asemănător tratatelor franco-germane de la Elysee și Aachen

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Consiliul UE a aprobat Pactul pentru cercetare și inovare în Europa, cât și viitoarea guvernanță a Spațiului european de cercetare

PARLAMENTUL EUROPEAN7 hours ago

Parlamentul European solicită noi norme pentru a sprijini migrația legală a forței de muncă în Europa

ROMÂNIA8 hours ago

Prima bancnotă care va celebra o personalitate feminină. BNR va pune în circulație din 1 decembrie noua bancnotă cu valoare de 20 de lei, cu imaginea Ecaterinei Teodoroiu

COMISIA EUROPEANA8 hours ago

Comisia Europeană propune un cadru actualizat pentru călătoriile dintr-o țară terță în UE, acordând prioritate călătorilor vaccinați, cu garanții solide

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI9 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava: Mediul rural din România are nevoie de investiții solide, nu anemice, de viziune, nu de praf în ochii oamenilor

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Alin Mituța1 day ago

Eurodeputatul Alin Mituța: România va deveni un stat sigur pentru fete și femei atunci când vom taxa fiecare violență fizică, sexuală sau emoțională

POLITICĂ1 day ago

Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament cu o majoritate covârșitoare. Membrii cabinetului PNL-PSD-UDMR vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă îndeamnă companiile farmaceutice care produc vaccinul anti-COVID-19 să deruleze campanii de informare în statele UE pentru a combate dezinformarea

POLITICĂ1 day ago

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, în Parlament: Vom garanta stabilitatea României. Vom asigura respectarea statului de drept și o politică externă bazată pe consolidarea rolului în UE și NATO și a Parteneriatului cu SUA

Marian-Jean Marinescu1 day ago

Marian-Jean Marinescu, către comisarul european pentru energie: Vreau să văd energia nucleară și gazul în viitorul act delegat pentru taxonomie. ”Fit for 55” va determina ”o cerere de energie foarte mare”

ROMÂNIA2 days ago

Virgil Popescu anunță că o companie norvegiană dorește să investească 800 de milioane de euro în România

Daniel Buda3 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, intervenție în PE: Banii acordați prin PAC reprezintă un sprijin real pentru asigurarea durabilității fermierilor și securității alimentare

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Maia Sandu, la București: Republica Moldova a simţit mereu umărul României alături. Este un moment unic pentru a obține rezultate istorice în relația noastră

Team2Share

Trending