Connect with us

S&D

PES salută victoriile Partidului Socialist din Franța în alegerile locale: Alegătorii și-au pierdut încrederea în proiectul Macron și au votat pentru Franța mai echitabilă, socială și mai durabilă

Published

on

@ pes.eu

Partidul Socialiștilor Europeni (PSE) salută rezultatele alegerilor locale din Franța, în care Partidul Socialist (PS) a obținut victorii importante și si-au consolidat pozițiile în marile orașe din Franța, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Victoriile PS din țară – de la Paris la Nantes, de la Lille la Nancy și de la Dijon la Montpellier și nu numai – arată o nouă ascensiune pentru stânga, pe măsură ce socialiștii și ecologiștii își consolidează pozițiile electorale în orașe și sate.

„Acesta este un rezultat puternic pentru PS. Datorită campaniei dedicate și a unui mesaj puternic, PS a obținut victorii chiar în toată țara. Alegătorii și-au pierdut încrederea în proiectul Macron – primarii socialiști au fost aleși pentru a-și servi comunitățile cu misiunea de a crea Franța mai egală, socială și mai durabilă pe care o doresc cetățenii. Olivier Faure a fost ales să conducă PS în promisiunea unei stângi unite și renăscute în Franța. Lăstarii verzi ai acestui efort au apărut clar ieri. Unirea socialiștilor și ecologiștilor în spatele unei presiuni comune pentru o societate mai echitabilă și durabilă a dus la aceste victorii. Această strategie a abilitat acum stânga să continue această agendă în orașele și satele din Franța”, a declarat președintele PES, Serghei Stanishev.

Alianțele PS cu alți actori politici de stânga au unificat o masă de alegători socialiști, feministi și ecologiști care așteaptă schimbări și noi priorități politice pentru țară.

În Capitală, primarul general Anne Hidalgo a ieșit învingătoare cu o majoritate mare, obținând puțin sub jumătate din voturile exprimate după ce a primit sprijin din partea Europe Ecologie Les Verts (EELV), a comuniștilor și a mișcărilor cetățenești care au ajuns dincolo de organizațiile politice tradiționale.

Acest model s-a dovedit de succes în toată Franța, ceea ce a generat victorii puternice pentru PS și stânga în general într-o competiție între mai multe forțe politice majore. Candidații de stânga vor conduce 100 de orașe (peste 30.000 de locuitori), dintre care 48 vor fi sub conducerea PS.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Victor Negrescu

Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor: Victor Negrescu propune implicarea organizațiilor de tineret pentru a absorbi mai mulți bani europeni din cele 300 milioane de euro alocate României

Published

on

© European Union 2016 - Source : EP

Eurodeputatul Victor Negrescu (PSD, S&D) propune implicarea organizațiilor de tineret pentru a absorbi mai mulți bani europeni din cele 300 milioane de euro alocate României pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, în contextul în care țara noastră se află pe ultimul loc la rata de absorbție, cu doar 0,8%, la nivelul Uniunii Europene.

 

Citând un raport recent al Comisiei Europene referitor la inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, Victor Negrescu precizează că România se află pe ultimul loc la rata de absorbție, cu doar 0,8%. Practic, spune acesta, conform datelor din iunie, România a accesat doar 2 milioane de euro din cele 300 de milioane alocate.

Eurodeputatul social-democrat mai spune că aceste cifre sunt dezastruoase în contextul în care rata șomajului în rândul tinerilor este de aproximativ 17% și se află în creștere în contextul COVID-19. Mai mult, el atrage atenția că perspectivele sunt sumbre în accesarea acestor fonduri întrucât avem proiecte selectate în valoare de circa 12% din fondurile alocate României.

„Știu ce o să se zică. Alții sunt de vină. Însă în ultimele 7/8 luni de guvernare liberală acest program a fost total ignorat. Ca dovadă, el nu este menționat în programul economic de relansare. Probabil, tinerii nu sunt o prioritate”, menționează Victor Negrescu. Cu toate acestea, el propune ca, „în loc să ne pierdem în dispute politice sterile, să implicăm organizațiile de tineret și să lucrăm împreună eficient pentru a atrage acești bani importanți pentru România”.

Continue Reading

S&D

Miniștrii PES ai turismului din Spania, Italia, Malta și Portugalia au semnat o declarație comună prin care solicită relansarea coordonată a turismului european

Published

on

© Party of European Socialists/Facebook

Miniștrii turismului din Spania, Italia, Malta și Portugalia au semnat astăzi o declarație comună prin care se solicită relansarea coordonată a turismului european, care să impulsioneze industria și să garanteze sănătatea și siguranța turiștilor și a populațiilor locale, informează un comunicat

Miniștrii au decis să protejeze viitorul turismului european, apelând la noul instrument de recuperare – Next Generation EU – pentru a sprijini sectorul, precum și comunitățile și regiunile afectate de această criză.

Declarația susține o abordare nediscriminatorie pentru redeschiderea frontierelor bazată pe un proces european comun, mai degrabă decât pe acorduri bilaterale. Acest lucru este acum deosebit de relevant, având în vedere deschiderea frontierelor pentru resortisanții țărilor terțe.

Pentru cetățeni, declarația se bazează pe norme de siguranță armonizate la nivel european pentru a recâștiga încrederea publicului într-un turism de calitate și sigur. Aceasta solicită o protecție puternică a consumatorilor și trecerea la o schemă mai uniformă în toată Europa. De asemenea, este necesară o amplă campanie de comunicare și promovare care vizează creșterea vizibilității Europei ca destinație turistică.

Pentru lucrătorii din turism, miniștrii susțin cu fermitate instrumentul european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență (SURE), coordonat de comisarii Paolo Gentiloni și Nicolas Schmit, și solicită ca acesta să fie pus în aplicare cât mai curând posibil. De asemenea, miniștrii consideră că trebuie oferită instruire lucrătorilor care și-au pierdut locul de muncă sau nu își pot găsi un loc de muncă sezonier din cauza crizei.

Continue Reading

S&D

Socialiștii europeni militează pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor: Este o prioritate pentru o redresare economică echitabilă și durabilă

Published

on

© PES/Flickr

Socialiștii europeni  salută pachetul pentru sprijinirea ocupării forței de muncă pentru tineri lansat ieri de Comisia Europeană, la propunea comisarului european socialist Nicolas Schmit.

”Suportul pentru ocuparea forței de muncă pentru tineri poartă amprenta familiei noastre politice. Cum ar fi o garanție extinsă pentru tineret, recomandări privind promovarea educației profesionale și a oportunităților de formare profesională și o agendă clară care să îi ajute pe tinerii să se pregătească pentru locurile de muncă. Suntem mândri să vedem cum comisarul Schmit le-a prezentat alb pe negru în agenda Comisiei”, se arată în comunicatul PES, remis Caleaeuropeana.ro.

Citiți și: Comisia Europeană lansează noi măsuri pentru sprijinirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor: Cel puțin 22 de miliarde de euro ar trebui cheltuite pentru viitoarea generație

”Socialiștii și democrații acționează pentru următoarea generație, asigurând angajarea tinerilor. Acest pachet este mai mult decât necesar și vine exact la momentul potrivit. Salutăm cu căldură această inițiativă din partea comisarului Schmit”, a declarat președintele PES Serghei Stanishev.

”După criza financiară din 2008, am conceput și implementat Garanția Tineretului pentru a face față creșterii șomajului în rândul tinerilor. De atunci a oferit sprijin zeci de milioane de tineri. Acum, bazându-ne pe această lucrare, familia noastră politică face din nou pasul pentru următoarea generație. Nu vom sta niciodată să privim cum șansele de viață ale tinerilor sunt erodate. Trebuie să-i sprijinim în ocuparea forței de muncă și în formare profesională, cu un accent deosebit pe cei mai vulnerabili și marginalizați, astfel încât toți tinerii să-și poată îndeplini  deplin potențialul”, a mai adăugat acesta.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending