Peste 30 de români candidează la alegerile locale din Belgia pentru posturi de consilieri locali

Peste 30 de români candidează pe listele pentru alegerile locale din Belgia programate pentru 14 octombrie, atunci când cetățenii își vor alege consilierii locali în mai multe localităţi, inclusiv în capitala Bruxelles, informează RomBel.

RomBel (Români în Belgia) reprezintă cea mai largă comunitate virtuală a românilor din Belgia, înfiinţată în anul 2002, având peste 10.000 de membri.

Printre cei 34 de candidați se numără și românca Gabriela Mara (foto), în prezent primul consilier român din Belgia. Comuna Saint-Josse din Bruxelles unde aceasta își desfășoară activitatea reprezintă una dintre comunitățile cu cei mai mulți români.

„A fost o alegere politică pentru că am vrut să mă implic în comunitate. Doar implicându-te politic poți să avansezi lucrurile. Când mi s-a propus să candidez în 2012, fiind prima dată când românii puteau vota la alegerile locale din Belgia după aderarea României la Uniunea Europeană, am acceptat pentru că era o oportunitate de a avansa proiecte pentru români și de a promova imaginea României în Belgia”, declara Mara pentru RomBel.

Alegerile locale din Belgia sunt organizate odată la șase ani, în a doua duminică din luna octombrie.

Lista completă a candidaților români poate fi vizualizată aici.

 

.

One Response to Peste 30 de români candidează la alegerile locale din Belgia pentru posturi de consilieri locali

 1. Daniel STANCIU 25/09/2018 at 00:36

  Bună ziua.
  Cam eronata relatarea din articol.
  Într-adevăr Doamna Mara a participat la alegeri în 2012 doar ca atunci nu a obținut voturile necesare. Dansa à fost numita câțiva ani mai târziu prin înlocuirea unui alt consilier.
  Deci practic, doamna Mara este un consilier numit, nicidecum ales de către cetățeni.
  La revedere.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.