Peste 800 de instituţii preşcolare din Republica Moldova au fost renovate printr-un grant oferit de România

Prima etapă a proiectului de asistență financiară pentru grădinițele din Republica Moldova s-a încheiat, la doi ani de la lansarea programului, 832 de instituții preșcolare fiind renovate dintr-un grant în valoare de 20 de milioane de romania - moldovaeuro, oferit de guvernul de la București, transmite Agerpres, citând Unimedia.

”În cadrul acestui grant s-a reușit, pe lângă renovări, deschiderea a peste 200 de grupe noi de copii din țară, ceea ce înseamnă că sporim capacitatea instituțiilor preșcolare din țară cu circa 5.000 de locuri”, a declarat directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Mircea Esanu.

„Acum încheiem o etapă, dar marcăm un nou început. Continuăm să investim în educaţie. Pentru anul 2016 s-a decis să se aloce o tranşă suplimentară de 3 milioane de euro astfel încât şi mai multe instituţii preşcolare să beneficieze de condiţii la standarde europene”, a spus ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, potrivit Publika.md.

Instituțiile preșcolare au fost dotate cu echipament și mobilier, acoperișurile au fost reparate, pereții au fost izolați termic, iar terenurile de joacă și grupurile sanitare au fost amenajate.

Unimedia notează că beneficiarii direcți ai programului sunt peste 200.000 de copii, părinți și personal didactic. Numărul copiilor care frecventează grădinițele renovate depășește cifra de 76.000.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.